Szent Család vasárnapján, a misék után külön áldásban részesítjük a családokat, ezért kérjük, hogy a családtagok lehetőleg együtt jöjjenek valamelyik szentmisére.

Templomunk újévi és vízkereszti miserendje:

December 31-én, vasárnap, a 18.30 órai ünnepi szentmisén lesz az Évvégi Hálaadás, melyen beszámolót hallhatunk plébániánkon 2017-ben történtekről. Ez a szentmise, egyúttal előesti mise is Újév napjára. Óév búcsúztató és újév köszöntő lesz Szilveszter éjszakáján: 23.30 órakor nyitjuk a templomot, majd csendes Szentségimádás, éjfélkor Szentségi áldás és a himnuszok elimádkozása, majd újév köszöntés a sekrestye fölötti hittanteremben. Szívesen fogadjuk, ha valaki tud hozni süteményt, illetve pezsgőt.

Január 1-én, hétfőn, Szűz Mária Isten Anyja főünnepén, Újév napja, melyet mindannyian szentmisével ünneplünk (parancsolt ünnep), vasárnapi miserendet tartunk, azaz 09.00; 10.00; 12.00-kor. Este pedig 18.30 órakor kezdődik az újévi ünnepi nagymise.

Január 6-án, szombaton, Urunk Megjelenése, Vízkereszt főünnepén, melyet szintén mindannyian szentmisével ünneplünk (parancsolt ünnep) három szentmise van templomunkban, 08.00; 10.00 és este 18.30 órakor kezdődik a vízkereszti ünnepi nagymise, melyen vízszentelés és felnőtt keresztelés lesz. Ez az esti vízkereszti mise, nem a másnapi vasárnap előesti miséje.

Január 7-én, vasárnap, Urunk Megkeresztelkedését ünnepeljük, ezzel véget ér a karácsonyi idő és megkezdődik az évközi idő Egyházunk liturgiájában.

Ünnepi nyitva tartás: A templom és az urnatemető december 31-én, január 1 –én és 6-án ünnepi rend szerint tart nyitva.

Matutínumot (olvasmányos imaórát) énekel a Zeneakadémia Egyházzene Tanszaka, január 2-án, kedden, 19.30-kor.

Elsőpénteken, január 5-én, a reggeli és esti szentmisék előtt és alatt is lesz gyóntatás, az esti 18.30 órai mise, egyúttal vízkereszt előesti miséje. Utána, 19.00 órakor elimádkozzuk a Jézus Szíve litániát.

Nemzetközi Ministránstalálkozó 2018-ban. Örömmel értesítjük a kedves testvéreket, hogy templomunkat hat ministráns képviselheti majd a 2018-as nyári ministránstalálkozón Rómában, akik a válogatáson sikeres eredményt értek el.

keyboard_arrow_up
X