H  I  R  D  E  T  É  S

Évközi 3. vasárnap

2018. január 21.

Alapvető hittan indult az elmúlt kedden olyan felnőttek számára, akik nincsenek megkeresztelve, vagy gyermekkorukban megkeresztelték őket, de már nem tanultak hittant, nem voltak elsőáldozók. Lehet még jelentkezni ezen a héten, kedden is, január 16-án, 19.00 órakor a sekrestye fölötti hittanteremben. Kérjük a testvéreket, adják tovább ezt a lehetőséget olyan felnőtteknek, akik érdeklődnek keresztény katolikus hitünk iránt.

Árpád-házi Szent Margit ünnepe, január 18-án, csütörtökön volt. Erdő Péter bíboros, prímás, érsek, ünnepi szentmisét mutat be január 21-én, a mai napon, 11.00 órakor a margitszigeti romoknál a szabadtéri oltárnál. Minden budapestit, zarándokot szeretettel várnak.

Ökumenikus imahét a keresztények egységéért, január 21-28-ig tart. Az ünnepi megnyitó, a mai vasárnap, január 21-én, 19.00 órakor a Szent István Bazilikában lesz, melyen Igét hirdet Erdő Péter bíboros és Steinbach József református püspök. A belvárosi keresztény közösségeink imaheti programja a hirdetőtáblán megtalálható, melynek rendje szerint a mi templomunkban, január 27-én, szombaton, 18.00 órakor kezdődik az ökumenikus istentisztelet, melyen Gerőfiné Dr.Brebovszky Éva evangélikus lelkész, a Deák téri gyülekezetből fog igét hirdetni. Így majd január 27-én, szombaton az esti mise kivételesen 19.00 órakor kezdődik. A keresztények-zsidók imaórája pedig, január 28-án, vasárnap 17.00 órakor szintén nálunk, a Teréz-templomban lesz.

Érden, a Ciszterci Nővérek Apátságában, plébániai lelkigyakorlatunk nagyböjtben lesz, március 8-11-ig. A létszám betelt, így jelentkezni a pótlistán lehet a plébánia hivatalban.

Plébániánk idei nagy zarándoklata Ciprusra, Európa első keresztény országába lesz, október 20-27-ig. A nyolc napos zarándokútra a létszám betelt. A tartalék listán lehet még jelentkezni a plébánia hivatalban. A részletes program a hirdetőtáblán és szórólapon is megtalálható.

Új honlapja van plébániánknak, melynek címe: https://avilaiterezplebania.hu

Január 25-én csütörtökön a Nyugdíjas klub szervezésében előadás lesz vetített képekkel a tavalyi fatimai zarándokutunkról. Az előadás 17 órakor kezdődik az alagsori hittanteremben. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Sillye Jenő és Kovács Gábor által írt „Kristályóriás” címmel zenés misztériumjátékra készül a Kedves Kartársak Zenei Műhely. Aki szívesen részt venne a munkájukban kórustagként vagy hangszeren játszóként, szeretettel várják. Érdeklődni lehet a sekrestyében. Szívesen fogadnak anyagi segítséget, amelyet szintén a sekrestyében, kihelyezett dobozban gyűjtünk.

keyboard_arrow_up
X