Tartós élelmiszer gyűjtés a Püspöki Konferencia múlt héten felolvasott körlevele alapján, március 4 – 11 – ig tart. Templomunkban a bejárattól balra található raktárba kérjük elhelyezni a rászorulóknak szánt tartós élelmiszereket, melyeket előre is köszönünk. Kérjük, hogy a raktár előtt elhelyezett ládába, dobják be olyan családok, egyedülállók neveit és címeit, akiket szívesen ajánlanak, hogy részükre ezeket az élelmiszereket karitászunk kiossza.

Az idei elsőáldozásra lehet még jelentkezni a plébánián. A szülői megbeszélést az elmúlt héten tartottuk. További tájékoztatást a szülők Róbert atyától és a hitoktatóktól kaphatnak.

Bérmálkozás is lesz, az idei évben templomunkban, az arra most készülő fiatalok és felnőttek számára, melynek időpontját a héten kaptuk meg az érsekségtől. A bérmálás szentségét Snell György esztergom-budapesti segédpüspök, május 21-én, pünkösdhétfőn, délelőtt 10.00 órakor szolgáltatja ki.

Keresztút járás nagyböjt péntekjein. Ezen a héten, pénteken, március 9-én, 17.45 órakor, a Terifik, az ifjúsági hittancsoport vezeti a keresztutat.

Nagyböjti lelkigyakorlatunk Érden, a Ciszterci Nővérek Apátságában, ezen a héten, március 8 – 11 – ig lesz, melyen 70-en veszünk részt. A lelkigyakorlat csütörtökön este 19.00 órakor kezdődik és vasárnap 14.00 óráig tart. Kérjük, hogy aki tud autóval jönni és szívesen befogad utast, valamint aki szeretné, ha autóval vinnénk, jelentkezzenek a sekrestyében telefonon (Tel.: 321-8886), vagy személyesen.

Nagyböjti lelkigyakorlatunk templomunkban pedig, március 19 – 21 – ig, az esti 18.30 órai szentmisében lesz, melyet P.BARSI BALÁZS ferences atya vezet.

Katolikus Iskolák támogatására múlt vasárnap meg tartott országos adománygyűjtés eredménye templomunkban: 169.800.- Ft. volt, melyet hálásan köszönünk és továbbítottunk.

Kodály Zoltán halálnak 51. évfordulóján, március 6-án, kedden, 18.30 órakor szentmise lesz templomunkban lelki üdvéért. A Magyar Kodály Társaság és a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége kezdeményezésére, a misén Kodály: Missa Brevis c. miséje hangzik el. A mise után, jótékony célú adomány gyűjtés lesz a galyatetői un.  „Kodály kápolna és harmónium” felújítására.

Elhunyt Nagy Endréné, Beretz Katalin, aki a balatonedericsi Afrika-parkot vezette és terézvárosiként, minket is vendégül látott egy kirándulás alkalmával. Lelki üdvéért, március 5-én, hétfőn, 18.00 órakor lesz a gyászmise templomunkban.

A Lélek Röpte” címmel, Avilai Szent Terézről filmet készített Dóczy Péter színművész melyet a „Szent Teréz Jubileumi Év” kapcsán templomunkban is előadott, Vetítése, a Vollnhofer Artstudioban (Bp. XIII. ker. Szent István krt. 12.) lesz, március 11-én, jövő vasárnap, 16.00 órakor. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Fort Band Honors Orchestra, egy texasi ifjúsági vonószenekar koncertje lesz jövő vasárnap, március 11-én, 19.30 órakor a templomban.

„Szent Erzsébet ábrázolások nyomában a világban” címmel kiállítás látható az altemplomban, a Magyar Emlékekért a Világban Egyesület rendezésében. Egy vetített képes előadásra kerül sor a kiállítás helyszínén, az altemplomban, március 18-án, vasárnap, 17.00 órai kezdettel, melyre mindenkit szeretettel várnak.

keyboard_arrow_up
X