Isteni Irgalmasság Vasárnapján, ma este 18.00 órakor az Irgalmasság Rózsafüzérét imádkozzuk a templomban.

Elsőáldozásra előkészítő gyakorlati oktatás, április 11-én, szerdán, 16.30 órakor kezdődik a templomban. Várjuk az elsőáldozásra jelentkezetteket.

Szent Teréz Nyugdíjas Klub szervezésében, előadást tart Dr.Bangó Jenő terézvárosi testvérünk, aki Belgiumban él, „A vallon kakas és a flamand oroszlán között” címmel, április 10-én, kedden, 17.00 órakor az alagsori hittanteremben.

„Kristályóriás” című zenés húsvéti misztériumjátékot, a Kedves Kartársak Zenei Műhely újította fel és mutatja be négy budapesti templomban. Sillye Jenő és Kovács Gábor atya oratóriumát templomunkban, április 27-én, pénteken, 19.00 órakor hallhatjuk. A darab Krisztus temetését követő gyászidőszakot és a Feltámadás örömhírét dolgozza föl klasszikus és modern hangszerekkel, kórussal. Mindenkit szeretettel várunk!

Plébániánk tavaszi két napos zarándoklata, április 30-án és május 1-én lesz Szombathelyre. Első nap a 15 évvel ezelőtt boldoggá avatott Boldog Batthyány-Strattmann László nyomában Körmendre és az ausztriai Németújvárra utazunk. Felkeressük a Szentgotthárdhoz tartozó Zsidát, ahol Brenner János fiatal papot meggyilkolták, majd 1-én részt veszünk boldoggá avatásán. Hazafelé Csehimindszenten meglátogatjuk Mindszenty József hercegprímás szülőházát is. A zarándoklat, mely magába foglalja az autóbuszt, a szállást, a reggelit és két vacsorát, 22.800.- Ft/fő. Természetesen van családi kedvezmény is, első 14 év alatti gyermeknek félár, további gyerekeknek ingyenes. Jelentkezni lehet a plébánia hivatalban, április 9-től, a részvételi díj befizetésével.

„Mária Evangéliuma” című rockopera oratórikus előadása lesz templomunkba, május 13-án, vasárnap, 19.30 órakor. Tolcsvay László – Müller Péter – Müller Péter Sziámi oratóriuma, a Fatimai Szűzanya jelenésének napján és a Szent II. János Pál pápa elleni merénylet évfordulóján kerül előadásra az egykori énekesek közreműködésével. Egyúttal egy fotó-dokumentum kiállítással is tisztelgünk a Szűzanya és II. János Pál pápa előtt az altemplomban.

keyboard_arrow_up
X