Szabó Géza kanonok atya, a Szent István Bazilika nyugalmazott plébánosaként templomunkban volt kisegítő lelkipásztor hat éven át. Halálának harmadik évfordulója alkalmából, augusztus 12-én, vasárnap, a 10.00 órai szentmisén imádkozunk lelke üdvéért. Mindazokat, akiknek lelki vezetője volt, vagy akik tisztelték és szerették várjuk szeretettel.

Nagyboldogasszony főünnepén, augusztus 15-én, melyet minden megkeresztelt katolikus szentmisével ünnepel (parancsolt ünnep), három mise lesz templomunkban: reggel 08.00, délelőtt 10.00 és az ünnepi nagymise este 18.30 órakor.

Búcsúzik a hívektől Kovács Zoltán atya, augusztus 13-án hétfőn 12 órakor a Rosa Mistica mise keretében. A Szent Család templomban köszön el azoktól, akik 10 évig rendszeresen hallgatták és ismerték őt. Augusztus 1-től Erdő Péter bíboros atya az Esztergomi Papnevelő Intézet rektorává nevezte ki. Szeretettel hívja és várja a kedves híveket a Szent Család templomba.

Szent István király, Magyarország fővédőszentjének ünnepén, augusztus 20-án két mise lesz templomunkban, reggel 08.00 és délelőtt 10.00 órakor. Az esti mise elmarad, mert Főpásztorunk mindenkit szeretettel hív és vár a Szent István Bazilika előtti térre, 17.00 órára az ünnepi szentmisére és utána a Szent Jobb körmenetre. Akik szívesen részt vennének a Szent István-napi ünnepségen közösségileg, templomunk zászlója alatt, azok jelentkezését várjuk a sekrestyében.

 

„Július végén a 14-es blokkból, ahol Páter Maximilián is élt, egy fogolynak sikerült megszöknie. Megtorlásul fölolvastak tíz nevet, egyikük, Franciszek Gajowniczek felzokogott: ha meghal, felesége és két gyermeke teljesen egyedül marad. Amikor ezt Maximilián páter meghallotta, jelentkezett a táborparancsnoknál azzal a kéréssel, hogy magára vállalhassa a családapa helyett a halált. A parancsnok teljesítette kérését. A zárkából mindvégig imádság és ének hallatszott, amelyet Maximilián vezetett.”  

(Részlet Maximilián Kolbe atya életrajzából)

 

keyboard_arrow_up
X