Megkezdődtek az iskolai hittanórák és a következő hetekben indulnak a plébániai hittanok

Ifjúsági hittan – Terifik: hétfő, 19:30 óra, alagsori hittanterem – Robi atya – szept. 10.

Felnőtt házas hittan: minden 2. hétfő, 20:00 óra, közösségi terem – Zoltán atya – szept. 10.

Alapvető hittan: kedd, 19:00 óra, közösségi terem – Robi atya – szept. 25.

Felnőtt hittan: szerda, 19:00 óra, közösségi terem – Fábián Melinda – szept. 19.

Bibliaóra: csütörtök, 19:00 óra, templom – Zoltán atya – szept. 19.

Ifjú házas hittan: minden hó utolsó péntek, 19:30 óra, közösségi terem – Zoltán atya – szept.28.

Jegyesoktatás: nagyböjt csütörtök, 20:00 óra, sekrestye fölötti – Atyák, Házaspárok – márc. 7.

Elsőáldozók: húsvéti idő szerdán, 16:30 óra, templom – Robi atya – máj. 8.

Alapvető hittan indul olyan felnőttek számára, akik nincsenek megkeresztelve, vagy gyermekkorukban megkeresztelték őket, de már nem voltak elsőáldozók, szeptember 25-én, kedden, 19.00 órakor lesz a közösségi teremben.

Szent Kereszt Felmagasztalásának ünnepe, szeptember 14-én, pénteken lesz. Az ünnepi mise, este 18:30 órakor kezdődik.

Mária Rádió ezentúl, csütörtökönként a reggel 08:00 órai szentmisét templomunkból közvetíti, mely 09:00 órakor kerül adásba.

Dévai Szent Ferenc Alapítvány 25 éves. Ebből az alaklomból születésnapi rendezvény sorozatra kerül sor Budapesten. Böjte Csaba atya 500 gyermek számára keres szállást szeptember 12 – 16 –ig. Jelentkezni az alapítványnál lehet.

Ifjúsági Eucharisztikus Nap, „Forráspont” címmel lesz, az Eucharisztikus Kongresszusra készülve, szeptember 15-én, melyre várják a 15 és 30 év közötti fiatalok jelentkezését a https://www.iec2020.hu/forraspont weboldalon.

Anyák félidő! címmel programsorozat indul olyan édesanyák részére, akik életük közepén vannak, gyermekeik már kirepültek otthonról, nehezen tudják új élethelyzetüket feldolgozni. Első alkalom szeptember 20-án, csütörtökön este a D18 Caféban, a Dessewffy u. 18-20-ban. Érdeklődni lehet: k.balanyi@gmail.com és az info@suttomarta.hu e-mail címeken.

Plébániánk idei Ciprusi zarándoklatára, az október 20-27-ig sorra kerülő, első csoportba jelentkezetteket kérjük, hogy szeptember 18-ig, fizessék be a plébánia hivatalban a részvételi díj második részletét és az esetleg még hiányzó adatokat pótolják. A második csoportba, november 6-13-ig – visszalépések miatt – ismét van még négy hely, melyre lehet jelentkezni, szintén a plébánián.

Ars Sacra fesztivál keretében templomunkban a következő programok lesznek:

Nyitott templomok éjszakája: szeptember 15-én, szombaton, a templom és a toronykilátó látogatható 15:00 – 22:00 óráig. Szívesen fogadunk jelentkezőket, akik a templomban illetve a toronyban vállalnak szolgálatot.

Misiones de Chiquitos – a jezsuita misszió és a barokk zene Dél-Amerikában címmel szeptember  16-án, vasárnap, 19:30 órakor a Bacchus Consort korhű hangszeres koncertje lesz.

 „Nyújtsd ki mennyből” címmel, szeptember 21-én, 19:00 órakor Sebestyén Márta népdalénekes és Szamosi Szabolcs orgonaművész közös koncertje lesz.

Mindkét hangverseny részletes programja a hirdetőtáblán és a fesztivál műsorfüzetében és a honlapján is olvasható.

keyboard_arrow_up
X