Szentírás vasárnapján, a mai napon, Szent Jeromos napjához kapcsolódóan, aki saját Szentírását vagy egy új Bibliát elhoz a 12:00 órai szentmisére, azokat szívesen megáldjuk.

Templomunk énekkara, a Capella Theresiana, a nyári szünet után, a mai vasárnapon kezdi meg idei évadot, a 10:00 órai nagymisén, egy Lassus-misét énekelve.

Október hónapban közösen imádkozzuk a Rózsafüzért a templomban. Hétköznapokon az esti mise után 19:00 órakor, vasárnap, az esti mise előtt 18:00 órakor. Szeretettel várjuk a rózsafüzér imacsoport tagjait és mindazokat, akik szívesen vállalják az ima vezetését és mindenkit, akik szeretnének velünk imádkozni. Első ünnepélyes rózsafüzér október 1-én, holnap, hétfőn, az esti szentségimádás keretében lesz 19:00 órakor.

Kiskórus szerveződik olyan énekelni vágyó általános iskolás gyerekek részére, akik a 09:00 órai diákmisén szívesen vezetnék a mise énekeit, Katonáné Szabó Judit tanárnő vezetésével. Az érdeklődőket szeretettel várjuk csütörtökönként 16:45 órára a plébánia közösségi termébe, próbára.

Havonta gyermekprogramok hittanosoknak. Hitoktatónik vezetésével, minden hónapban, valamelyik szombaton külön egy napos programot szervezünk hittanosaink számára. Az első október 6-án, ezen a héten, szombaton lesz, amely egy kirándulás a Budai-hegyekbe. Indulás 09:00 órakor a templom kertjéből, hazaérkezés kb. 16:00 órára. Gyalogtúrához szükséges ruhát, enni és inni valót valamint 4 db. vonaljegyet vagy bérletet kell hozni. Program: Hűvösvölgy, János-hegy gyalogosan, Széchenyi-hegy gyermekvasúttal, Városmajorba fogaskerekűvel, Széll Kálmán térről haza a Teréz templomhoz. Várjuk a jelentkezőket.

Szent Teréz Nyugdíjas Klub őszi kirándulása október 4-én, ezen a héten csütörtökön lesz a Mátrába. Útvonal: Feldebrő, Tarnaszentmária, Parád majd Fallóskút kegyhelyen szentmise. Indulás reggel 07:00 órakor autóbusszal a templom elől, hazaérkezés kb. 18:00 órára. Részvételi díja klubtagoknak 3.500.- Ft, nem klubtagoknak 4.500.- Ft. Jelentkezni lehet a sekrestyében a részvételi díj befizetésével.

Elsőpénteken, október 5-én a reggeli mise előtt, 07:30-tól és az esti mise után, 19:00 órától lesz gyóntatás. Az esti misét követően, október hónapban, a rózsafüzért imádkozzuk.

Harstad norvég féfikar és a Semmelweis vegyeskor közös koncertje lesz,  október 5-én, pénteken 19:30 órakor.

Rózsafüzért imádkozók országos találkozója, október 6-án, szombaton, 1000 – 16:00 óráig lesz a Thököly úti Rózsafüzér Kiárlynéja templomban. 11:00 órakor Varga László kaposvári megyéspüspök mondja az ünnepi szentmisét, melyre mindenkit szeretettel várnak.

„Üvegbe foglalt magyar szentségek” címmel vándorkiállítás lesz a templomban, Magyarok Nagyasszonya ünnepéhez kapcsolódóan, melyet október 7-én, vasárnap 17:00 órakor nyitunk meg az altemplomban. Az üvegfestményekből álló kiállítás Szócska Györgyi és Bodnár Boglárka alkotása.

Plébániánk idei Ciprusi 2. zarándoklatára, mely november 6-13-ig kerül sorra, kérjük a zarándokokat, hogy a részvételi díj második felét, október 5-ig fizessék be a plébánia hivatalban, és ha adatik még hiányoznak, azt is szíveskedjenek pótolni.

AVILAI NAGY SZENT TERÉZ BÚCSÚ 2018.

 a Budapest-Terézvárosi

Avilai Nagy Szent Teréz templomban

Lelki felkészülés: október 13. szombat

17:45 óra: Rózsafüzér – Avilai Szent Teréz gondolataival

Vezeti: Csepregi Róbert káplán

Közreműködik: Taize-i Ifjúsági ének és zenekar

18:30 óra: Szentmise lelkigyakorlatos elmélkedéssel

Vezeti: Horváth Zoltán kanonok, plébános

Gyónási lehetőség: 17:45 – 19:30 –ig.

Búcsú Főünnepe: október 14. vasárnap

09:00 óra: Diákmise

10:00 óra: Búcsúi Ünnepi Szentmise

Főcelebráns: Dr.Cserháti Ferenc esztergom-budapesti segédpüspök,

a külföldön élő magyarok lelkipásztori ellátásával megbízott püspök

Közreműködik: Pécsi Székesegyház Kórusa és a Szent Efrém Férfikar

Elhangzik: Kodály Zoltán: Missa Brevis.

Orgonán kísér: Virágh András Gábor orgonaművész.

Vezényel: Bubnó Tamás Liszt-díjas karnagy

11:00 óra: Szent Teréz Körmenet

Közreműködik: Bartók Béla Zenekonzervatórium Fúvósai

Vezényel: Kiss Zoltán karnagy-tanár.

18:00 óra: Rózsafüzér

18:30 óra: Ifjúsági mise

Avilai Nagy Szent Teréz napja: október 15.hétfő

17:30 óra: Rózsafüzér

18:00 óra: Szent Teréz Vesperás

18:30 óra: Ünnepi koncelebrációs szentmise.

Főcelebráns: Snell György esztergom-budapesti segédpüspök,

Koncelebrálnak: Pest-Belvárosi espereskerület papjai

Szentbeszédet mond: Szivák Tamás káplán

Közreműködik: Capella Theresiana

Vezényel: Dr.Merczel György kántor-karnagy

keyboard_arrow_up
X