Lelki felkészülés: október 13. szombat

17:45 óra: Rózsafüzér – Avilai Szent Teréz gondolataival – Taize-i énekekkel

18:30 óra: Szentmise lelkigyakorlatos elmélkedéssel

Gyónási lehetőség: 17:45 – 19:30 –ig.

Búcsú Főünnepe: október 14. vasárnap

10:00 óra: Búcsúi Ünnepi Szentmise, melyet Dr.Cserháti Ferenc esztergom-budapesti segédpüspök mutat be.

Közreműködik: Pécsi Székesegyház Kórusa és a Szent Efrém Férfikar

Elhangzik: Kodály Zoltán: Missa Brevis

Orgonán kísér: Virágh András Gábor orgonaművész

Vezényel: Bubnó Tamás Liszt-díjas karnagy

11:00 óra: Szent Teréz Körmenet

Közreműködik: Bartók Béla Zenekonzervatórium Fúvósai

Vezényel: Kiss Zoltán karnagy-tanár

A körmenet után szeretetvendégség a templomkertben, melyhez süteményeket szívesen fogadunk és előre is köszönünk. Kérjük leadni a mise előtt a sekrestyénél.

Avilai Nagy Szent Teréz napja: október 15. hétfő

17:30 óra: Rózsafüzér

18:00 óra: Szent Teréz Vesperás

18:30 óra: Ünnepi koncelebrációs szentmise, melyet Snell György esztergom-budapesti segédpüspök mutat be és koncelebrálnak

                  Pest-Belvárosi espereskerület papjai, Szentbeszédet mond: Szivák Tamás újmisés, káplán

Közreműködik: Capella Theresiana

Vezényel: Dr.Merczel György karnagy

Akik a búcsú ünnepén a templomban szentáldozáshoz járulnak, amennyiben szükséges a szentgyónásukat is elvégzik és imádkoznak egy Miatyánkot és egy Hiszekegyet a pápa szándékára, teljes búcsúban részesülnek.

A búcsú méltó megünneplésének előkészítésében nyújtott sok segítséget és támogatást, valamint a közreműködők szolgálatait hálásan köszönjük!

További aktuális hirdetéseink:

Októberben közösen imádkozzuk a rózsafüzért a templomban. A búcsú ünnep napjain és vasárnap az esti mise előtt, hétköznapokon az esti mise után.

Zarándoklatunk Ciprusra, Európa első keresztény országába, az apostolok nyomában ezen a héten, szombaton, október 20-án indul. Találkozás reggel 08.00 órakor a Liszt Ferenc repülőtér 2A terminálján. A zarándokok imádkozni fogunk az itthon lévő terézvárosiakért, kérjük, hogy az itthoniak is imádkozzanak a zarándokokért.

Országos adománygyűjtés lesz a Missziók munkájának támogatására, a Püspöki Konferencia rendelkezésére, jövő vasárnap, október 21-én. Mi is templomunkban, erre a szándékra kérjük majd a kedves testvérek adományait.

Plébániánk őszi kétnapos kirándulása, zarándoklata Horvátország két hegyhelyére, október 27-28-án, szombaton és vasárnap lesz. Indulás szombaton reggel 07.00 órakor a templom elől, majd Ludbgergben ismerkedés a Szent Vér kegyhellyel és szentmise. Délután utazás Lentibe, ahol lehetőség lesz a Thermál Fürdőben fürödni, majd szállás és vacsora. Vasárnap reggeli után utazás Márija Bistricára, ahol a Szűzanya kegyhelyének megismerése, szentmise, rózsafüzér és indulás vissza Budapestre. Érkezés kb. 21.00 órakor a templom elé. A két napos úthoz a hozzájárulás, mely magában foglalja az autóbuszt, szállást, vacsorával és reggelivel: 20.000.- Ft. Természetesen most is van családi kedvezmény: első gyermek félár, a többi ingyenes. Jelentkezni a plébánia hivatalban lehet, mindössze már csak 4 hely van.

keyboard_arrow_up
X