Hittanos gyermekek számára a novemberi program, játékos múzeumlátogatás lesz a Mezőgazdasági Múzeumban, november 17-én, szombaton. Találkozó délelőtt 10.00-kor a templomkertben. Szükséges hideg élelem, illetve bérlet vagy 2 db. vonaljegy. Visszaérkezés kb. 15.00 órára. Belépőjegy: gyerekeknek: 800.- Ft, felnőtteknek: 1.600.- Ft.

A karácsonyi pásztorjátékhoz várjuk azoknak a gyerekeknek a jelentkezését, akik szívesen vállalnának szerepet. Az első megbeszélés és próba november 18-án, vasárnap, a 09.00 órai diákmise után a hittanteremben lesz.

Tours-i Szent Márton napjához kapcsolódó, immáron hagyományos liba-kóstoló estünk, november 18-án, jövő vasárnap, az esti ifjúsági mise után, 19.30 órakor lesz az alagsori hittanteremben. Melyre várjuk a fiatalokat és minden kedves testvérünket. A belépő férfiaknak vörösbor, hölgyeknek sütemény. Jöjjünk el minél többen erre a közösségi alkalomra.

Árpád-házi Szent Erzsébet-napi, Erzsébet kenyér szentelés, szintén november 18-án, vasárnap lesz a szentmisék után. Jövő vasárnap, a Püspöki Konferencia rendelkezésére minden katolikus templomban adománygyűjtés is lesz a Karitász munkájának támogatására. Mi is erre a célra kérjük majd a kedves testvérek támogatását.

Szent Teréz Nyugdíjas Klub novemberi programjában, Józsa Judit: „Mária, a Magyarok Nagyasszonya” című kiállítását tekintjük meg november 17-én, szombaton, 16.00 órától, melyet maga a művész mutat be. Találkozás a Ferenciek terén 15.30 órakor a templom előtt.

Terézvárosi Őszi Vallásközi Konferenciánk, november 19-én, hétfőn, 15.00 órakor kezdődik az alagsori hittanteremben. Címe: „Istenről a zsidó, a keresztény és az iszlám gondolkodásban. Az előadók és az előadások címe a hirdetőtáblán, valamint a szórólapokon megtalálható. A konferencia fővédnöke: Beer Miklós váci püspök.

Szentségimádás lesz, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve, Krisztus Király ünnepének előestéjén, ország és világszerte, november 24-én, szombaton. A mi templomunkban 17.00 órától kezdődik ez a Szentségimádás, melyen Loyolai Szent Ignác: „Krisztus lelke szentelj meg engem…” kezdetű imáját imádkozva, és a Rotunda Együttes énekeivel kísérve hangoznak el az elmélkedések. Erre az alkalomra – a szokott módon – lehet regisztrálni a NEK honlapján: https://corpusdomini.iec2020.hu

keyboard_arrow_up
X