A hittanosainkból újonnan alakult kis kórus, ma, a 09.00 órai diákmisén énekel először. Várunk minden gyermeket, szüleikkel együtt. A mise után pedig megáldjuk a templomkertben a szabadtéri Betlehemet, melyre hívjuk a 10.00 órai misére érkezőket és minden kedves testvérünket.

Adventi gyertyagyújtás, szombatonként, az esti mise előtt, 18.00 órakor kezdődik.

Jön a Mikulás a templomba jövő vasárnap, december 9-én, a 09.00 órai diákmisére. Szent Miklós püspökre emlékezni, szeretettel várjuk a hittanosokat és minden gyermeket.

Roráté szentmisék vannak advent hétköznapjain, hétfőtől – szombatig, reggel 07.00 órai kezdettel. Így adventben a reggel 08.00 órai szentmisék elmaradnak. A roráté misék alatt, hétfőn és kedden, valamint pénteken és szombaton gyóntatás is lesz.

Adventi lelkigyakorlatos esténk, december 15-én, a liturgikus munkatársaink közreműködésével lesz a 18.00 órai gyertyagyújtás és az utána következő misén. Elmélkedések, imádságok és gyóntatás.

Szentföldi Zarándoklatot szervezünk a nagyböjtre, a Megváltó Krisztus nyomában, mely 2019. március 10-14-ig tart. A zarándoklatra minden hely betelt, már csak a tartalék listára tudunk felvenni jelentkezőket. A zarándokok közül, akik még nem adták meg minden adatukat, vagy nem fizették be a teljes előleget, kérjük, hogy a héten pótolják. Előre jelezzük, hogy jövőre, a plébániai nagy zarándoklatunkat Lourdes-ba, szervezzük, június 26 – július 3 –ig, mely még előkészítés alatt áll.

Advent első két hetében adományt gyűjtünk karitászunk karácsonyi ajándékainak támogatásához a rászorulók megsegítésére. Az idén is lesz élelmiszer utalvány, melyre majd várjuk a testvérek javaslatait, hogy kiket (családokat, egyedülállókat, munkanélkülieket) ajándékozzunk meg az idén. A pontos neveket, lakcímmel együtt a templom közepén található adománygyűjtő ládába kérjük bedobni. Továbbá lesz ajándékozás nyugdíjasaink körében, a kórházakban, ahová beteglátogatóink járnak, illetve, december 15-én ingyen ebédosztás is. Mindenkinek a támogatását az adománygyűjtő ládába kérjük és előre is köszönjük!

Ferenc pápa, Mohos Gábor atyát, a Pápai Magyar Intézet rektorát, esztergom-budapesti segédpüspökké nevezte kiPüspökké szentelése, december 8-án, szombaton lesz Esztergomban a Bazilikában, 10.30 órakor, melyre minden kedves testvérünket szeretettel várnak.

A Divitiae vegyeskar Dobszay Péter vezetésével jótékonysági hangversenyt ad december 8.-án 19.30 órakor templomunkban, a mogyoródi Szent Mihály templom tetőcseréjének támogatására. Ebből az alkalomból, a Szeplőtelen Fogantatás ünnepnapján, a mogyoródi hívek köszönetük jeleként magukkal hozzák templomuk ékességét a Mogyoródi Madonna, a Békesség Asszonya szobrát is. Mindenkit szeretettel hívunk és várnak a koncertre! Minden adományt szívesen fogadnak!

Szentmise szándék kérhető 2019-re, december 3-án, hétfőtől a plébánia hivatalban. Kérjük, hogy, aki meghatározott időpontra szeretné kérni, mielőbb jelentkezzen.

Miseszövetségbe is lehet belépni 2019-re, szintén hétfőtől a plébánia hivatalban. A szövetség tagjaiért, családtagjaiért, elhunytjaiért és papi hivatásokért havonta mutatunk be szentmisét. A tagsági díj, egy évre 5.000.-Ft.

A Káposztásmegyeri Karitász, ma, a misék után karácsonyi textíliákat árusít, melynek bevételét Böjte Csaba atya, dévai gyermekeinek továbbítanak.

keyboard_arrow_up
X