Roráté szentmisék vannak advent hétköznapjain, hétfőtől – szombatig, reggel 07.00 órai kezdettel. A roráté misék alatt, hétfőn és kedden, valamint pénteken és szombaton gyóntatás is van.

Jön a Mikulás a templomba, ezen a vasárnapon, a 09.00 órai diákmise végére. Szent Miklós püspök ünnepére, szeretettel várjuk a gyerekeket és a családokat.

Terézvárosi Német Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében, német nyelvű szentmise lesz ma, advent 2. vasárnapján, 17.00 órakor templomunkban. A Bajza utcai általános iskola diákjai pedig Betlehemes játékot adnak elő.

Adventi lelkigyakorlatos esténk, december 15-én, szombaton, a liturgikus munkatársaink közreműködésével lesz a 18.00 órai gyertyagyújtás és az utána következő misén. Elmélkedések, imádságok és gyóntatás.

Advent első két hetében adományt gyűjtünk karitászunk karácsonyi ajándékainak támogatásához a rászorulók megsegítésére. Az idén is lesz élelmiszer utalvány, melyre majd várjuk a testvérek javaslatait, hogy kiket (családokat, egyedülállókat, munkanélkülieket) ajándékozzunk meg az idén. A pontos neveket, lakcímmel együtt a templom közepén található adománygyűjtő ládába kérjük bedobni. Továbbá lesz ajándékozás nyugdíjasaink körében, a kórházakban, ahová beteglátogatóink járnak. Mindenkinek a támogatását az adománygyűjtő ládába kérjük és előre is köszönjük!

Ingyen meleg ebédosztás is lesz a plébánia szervezésében egy cég támogatásával – melyet hálásan köszönünk, ezen a héten, szombaton, december 15-én, 11.00 – 14.00 óráig. Várjuk azoknak jelentkezését, akik ebben a szolgálatban is szívesen segítenének.

Szentmise szándék kérhető 2019-re, a sekrestyében és a plébánia hivatalban. Kérjük, hogy, aki meghatározott időpontra szeretné kérni, mielőbb jelentkezzen.

Miseszövetségbe is lehet belépni 2019-re, szintén a sekrestyében és a plébánia hivatalban. A szövetség tagjaiért, családtagjaiért, elhunytjaiért és papi hivatásokért havonta mutatunk be szentmisét. A tagsági díj, egy évre 5.000.-Ft.

Urnatemetőnkben, december 10-21-ig, 20% kedvezménnyel urnafülkék válthatók. Érdeklődni a plébánia hivatalban lehet.

Ciprusi zarándoklatunkról, fotóalbum készült összesen 150 fényképpel, mely megtekinthető és megrendelhető a sekrestyében.

keyboard_arrow_up
X