Árpád-házi Szent Margit ünnepe alkalmából Erdő Péter bíboros, január 20-án, vasárnap, 11.00 órakor szabadtéri szentmisét mutat be a Margitszigeti kolostorromoknál, ahová hívja a budapestieket.

Alapvető hittan indul, olyan felnőtteknek, akik nincsenek megkeresztelve, vagy gyermekkorukban megkeresztelték őket, de már nem jártak hittanra, nem lettek elsőáldozók. Az első óra, január 22-én, ezen a héten, kedden, 19.00 órakor lesz. Jelentkezni lehet az irodában, illetve majd ezen az első alkalmon.

Ökumenikus imahét kezdődik, a keresztények egységéért a mai vasárnap, január 20-án. Az országos megnyitó istentisztelet, 18.00 órakor a Deák téri evangélikus templomban lesz. Utána minden este 18.00 órakor a belváros különböző felekezetű keresztény templomaiban gyűlünk össze közös imádságra. Nálunk, január 23-án, szerdán, 18.00 órakor kezdődik az istentisztelet, melyen a Kálvin téri református templom lelkésze, Benedeczki Attila hirdet igét. Így szerdán, az esti 18.30 órai mise elmarad. Jövő vasárnap, január 27-én, 17.00 órakor pedig itt kerül sorra a keresztények és zsidók közös imaórájára, melyre várjuk minden keresztény és zsidó testvérünket is.

Szent Teréz Nyugdíjas Klubunk havi összejövetelén, január 24-én 17.00 órakor vetített képes beszámolót tart a tavalyi Ciprusi Zarándoklatrunkról, az alagsori hittanteremben, mely Európa első keresztény országába vezetett. Mindenkit szeretettel várunk, különösképpen a két zarándokcsoport tagjait, családtagjaikat, a nyugdíjas klub tagjait és minden érdeklődőt. Süteményt és italt szívesen fogadunk az utána következő agapéhoz.

Templomunk Kiskórusa továbbra is, a második félévben is várja az énekelni vágyó gyermekeket. Katonáné Szabó Judit tanárnő készíti fel a gyermekeket csütörtökönként, 16.45-től a közösségi teremben. Legközelebb, február 17-én a 09.00 órakor kezdődő diákmisén fognak énekelni a gyerekek.

Ökumenikus imahét istentiszteletei a Pest-Belváros keresztény felekezetű templomaiban:

Január 21. hétfő, 18.00 óra: Deák téri evangélikus templom: Horváth Zoltán rk.kanonok, esperes, plébános

Január 22. kedd, 18.00 óra: Kálvin téri református templom: Smidéliusz Gábor ev. lelkész

Január 23. szerda, 18.00 óra: Avilai Nagy Szent Teréz templom: Benedeczki Attila ref. lelkész

Január 24. csütörtök, 18.00 óra: Nagyboldogasszony Főplébánia templom: Hegedűs Lóránt ref. lelkész

Január 25. péntek, 18.00 óra: Deák téri evangélikus templom: Dr.Osztie Zoltán rk. plébános

Január 26. szombat, 18.00 óra: Szabadság téri református templom: Kovács Áron ev. lelkész

keyboard_arrow_up
X