Keresztény-Zsidó Imaóra

a Budapest-Terézvárosi Avilai Nagy Szent Teréz Templomban

 2019. január 27. vasárnap, 17.00 órakor

Beszédet mondanak: 

ERDŐ PÉTER

bíboros, prímás, érsek 

FRÖLICH RÓBERT

a Dohány utcai Zsinagóga főrabbija

Imát mondanak: 

KONDOR PÉTER

evangélikus püspök

PAPP JÁNOS

a Magyarországi Baptista Egyház elnöke

KHALED A. LÁSZLÓ

szuperintendens, a Magyarországi Metodista Egyház

ÓCSAI TAMÁS

a Hetednapi Adventista Egyház elnöke

PATAKY ALBERT

a Magyarországi Pünkösdi Egyház elnöke

Közreműködnek: 

Merczel György kántor

Imperfectum Együttes

 

Alapvető hittan indult, olyan felnőtteknek, akik nincsenek megkeresztelve, vagy gyermekkorukban megkeresztelték őket, de már nem jártak hittanra, nem lettek elsőáldozók. A kurzus elkezdődött, keddenként, 19.00 órakor a sekrestye fölötti hittanteremben. Jelentkezni lehet még ezen a héten, a keddi alkalmon.

Jegyeskurzus lesz nagyböjtben, azoknak a jegyespároknak, akik ebben az esztendőben kívánnak egyházi házasságot kötni templomunkban. Várjuk a párok jelentkezését a plébánia hivatalban személyesen vagy a s.terezplebania@gmail.com címen.

Elsőpénteken, ezen a héten, február 1-én, a reggeli és esti misék előtt és alatt lesz gyóntatás. Az esti mise után 19.00 órakor elimádkozzuk a Jézus Szíve Litániát.

Gyertyaszentelő Boldogasszony, Urunk bemutatása a templomban ünnepe, február 2-án, szombaton lesz. Este 18.30 órakor kezdődik a gyertyaszentelés, utána gyertyás körmenet, majd ünnepi szentmise. Mivel ez az ünnep a szerzetesi hivatások, az Istennek szentelt élet könyörgő napja, a szentmisében tanúságot tesz szerzetesi hivatásáról Schnider Angelika domonkos nővér. Közreműködik, a Schola Academica az ünnep gregorián és többszólamú énekeivel.

Zeneakadémia egyházzene szakos növendékei Jean Alain francia zeneszerző halálának évfordulóján a szerző nőikari miséjét éneklik fuvola és orgona kísérettel, február 3-án, vasárnap, a 18.30 órai szentmisén.

Szent Balázs püspök, vértanú napjához kapcsolódóan, jövő vasárnap, február 3-án, a szentmisék végén, külön Balázs-áldásban részesülhetnek azok a testvérek, akik ezt kérik.

Lourdes-i Boldogságos Szűz Mária napján, február 11-én lesz a Betegek Világnapja. Előtte kilencedet imádkozunk betegeinkért, február 3-11-ig minden nap. Hétköznapokon az esti mise után, 19.00 órakor, vasárnapokon az esti mise előtt 18.00 órakor. Az első, jövő vasárnap, 18.00-kor.

Betegek Kenete Szentségét, közösségben szolgáltatjuk ki, a Lourdes-i Szűzanya ünnepéhez kapcsolódóan, február 10-én, vasárnap, a 10.00 órai nagymisén. A lelkigyakorlat, előtte, február 9-én, szombaton délelőtt 10.00 – 12.00 –ig lesz. Várjuk azoknak a jelentkezését, akik szeretnék felvenni a betegek szentségét. Kérhetik mindazok, akik már elmúltak 60 évesek, vagy valamilyen betegséggel küzdenek vagy műtét előtt állnak, kortól függetlenül. Jelentkezni a sekrestyében lehet személyesen vagy telefonon: a 321-8886-os számon.

keyboard_arrow_up
X