Lourdes-i Boldogságos Szűz Mária napján, február 11-én van a Betegek Világnapja. Előtte kilencedet imádkozunk betegeinkért, február 3.-tól, a mai naptól, 11.-ig minden nap. Hétköznapokon az esti mise után, 19.00 órakor, vasárnapokon az esti mise előtt 18.00 órakor. Az első, ma este 18.00-kor lesz.

Betegek Kenete Szentségét, közösségben szolgáltatjuk – a Lourdes-i Szűzanya ünnepéhez kapcsolódóan -, február 10-én, jövő vasárnap, a 10.00 órai nagymisén. A lelkigyakorlat, előtte, február 9-én, szombaton délelőtt 10.00 – 12.00 –ig van, ahol lesz lehetőség a szentgyónás elvégzésére is.  Várjuk továbbra is azoknak a jelentkezését, akik szeretnék felvenni a betegek szentségét. Kérhetik mindazok, akik már elmúltak 60 évesek, vagy valamilyen betegséggel küzdenek vagy műtét előtt állnak, kortól függetlenül. Jelentkezni a sekrestyében lehet személyesen vagy telefonon: a 321-8886-os számon.

Jegyeskurzus lesz nagyböjtben, azoknak a jegyespároknak, akik ebben az esztendőben kívánnak egyházi házasságot kötni templomunkban. Várjuk a párok jelentkezését a plébánia hivatalban személyesen, ügyfélfogadási időben vagy a s.terezplebania@gmail.com e-mail címen.

Emmanuel Eburuaja nigériai atyát, Erdő Péter bíboros úr plébániánkra helyezte, február 1-vel, aki tavaly augusztus óta van Magyarországon és tanulja a mi nehéz nyelvünket. Kérjük a testvéreket, hogy Emmanuel atyát fogadjátok szeretettel és segítsük a mi közösségünkbe való beilleszkedésben.

Zeneakadémia egyházzene szakos növendékei Jean Alain francia zeneszerző nőikari miséjét éneklik fuvola és orgona kísérettel, ma, vasárnap, az esti 18.30 órai szentmisén.

Egyházi hozzájárulást (adót) az elmúlt évek során plébániánk részére befizető híveink számára, ezen a héten küldjük ki a 2018. évi tevékenységünkről a beszámolót és az adó befizetését megköszönő leveleket. Ezzel is szeretnénk tájékoztatni adófizetőinket, hogy mi mindent tudtunk megvalósítani a befizetett adókból. Kérjük, hogy az idei évben is támogassák templomunk fenntartásának mindennapi költségeit és közösségeink életét. Az egyházi adó összege, a püspöki karunk által meghatározott teljes évi jövedelem 1%-a, mely továbbra is önkéntes megajánlás alapján történik. Akik már januárban befizették, és mindenkinek, aki támogatja plébániánkat, különösen is a mostani építkezéshez eddig nyújtott nagylelkű támogatásukat hálásan köszönjük!

Szent Balázs püspök, vértanú napjához kapcsolódóan, a mai szentmisék végén, külön Balázs-áldásban részesülhetnek azok a testvérek, akik ezt kérik.

keyboard_arrow_up
X