Nagyböjti Lelkinapunk, ezen a héten, pénteken, március 22-én, este lesz. 17.45 órakor a keresztutat imádkozzuk templomban. Molnár Alajos atya keresztútját a felnőtt hittan csoport imádkozza, Fábián Melinda hitoktató vezetésével. A 18.30 órai szentmisén Kárpáti Kázmér OFM atya, a Ferenciek terei templomigazgató nagyböjti lelkigyakorlatos elmélkedést vezet és gyóntatás. Gyóntatás lesz a keresztút és a mise alatt is.

Szent József, a Boldogságos Szűzanya jegyesének főünnep, március 19-én, kedden lesz. Este 18.30 órakor kezdődik az ünnepi szentmise.

Szent Teréz Nyugdíjas Klub márciusi programja, a Ráth György Múzeumban, a szecessziós gyűjtemény megtekintése vezetéssel, a Városligeti fasor 12-ben. Találkozás 10.00 órakor a templom előtt. 

Bartók Béla Zenekonzervatórium fúvós zenekarának nagyböjti koncertje, ma, vasárnap, az esti mise után, 19.30-kor lesz a templomban, melyen Bach, Camillo de Nardis művei hangzanak el. A koncert után, adománygyűjtés lesz a zenekar támogatására, akik az olaszországi nemzetközi fúvószenekari versenyre kaptak meghívást.

Nagyböjti tartós élelmiszergyűjtés. A püspöki konferencia körlevele alapján, március 24 – 31 –ig tartós élelmiszert gyűjtünk rászorulóknak, melyet húsvétra szeretnénk kiosztani ajándékba. Kérjük, hogy jövő vasárnaptól, egy héten át, hozzanak olyan tartós élelmiszereket, melyekből karitászunk csomagokat készít és a templomunkba járók nevében kioszthat. Ugyanakkor várjuk a testvérek javaslatait (név, lakcím megjelölésével), hogy környezetükben kiket javasolnak ilyen élelmiszer adományra.

Jegyeskurzus már elkezdődött a nagyböjtben, csütörtökönként, este 20.00 órai kezdettel a sekrestye fölötti hittanteremben.

Elsőáldozási előkészítő, olyan gyerekek számára, akik második éve járnak hittanra és szeretnének elsőgyónók, elsőáldozók lenni, a felkészítő gyakorlati oktatás húsvét után kezdődik majd, szerdánként (ápr.24.; máj.8.,15.,22.) 16.15 órai kezdettel a templomban. Az elsőáldozás május 26-án, vasárnap, a 09.00 órai diákmisén lesz. Jelentkezni a szülői értekezlet alkalmával lehet, melyre várjuk azokat a szülőket, akik szeretnék, hogy gyermekük elsőáldozó legyen, április 3-án, szerdán 17.00 órára az alagsori hittanteremben.

Csíksomlyói Zarándoklatunkra Ferenc pápával, melyre plébániánk is szervez utat, új időpontban, május 29 – június 2 –ig kerül sor. Jelentkezni a plébánia hivatalban lehet.

Duda-Orgona Bach koncert lesz, jövő vasárnap, március 24-én, 19.30 órai kezdettel templomunkban. A programról, a plakátról és szórólapokról tájékozódhatunk.

keyboard_arrow_up
X