HÚSVÉTVASÁRNAP, április 21-én, a reggel 09.00 órai mise végén húsvéti ételszentelés.

Délelőtt 10.00 órakor, Húsvéti Ünnepi nagymise, melyet Cserháti Ferenc püspök mutat be.

Elhangzik: W.A.Mozart: Missa Brevis „Spatzenmesse”, a Bp-i Énekes Iskola előadásában.

Szentmisék vannak még: 12.00 és 18.30 órakor.

Húsvéthétfőn, április 22-én, három szentmise van templomunkban: 08.00; 10.00; 18.30 órakor.

Elsőáldozási gyakorlati előkészítő indul, április 24-én, szerdán, 16.15-kor a templomban. A már jelentkezetteket és mindazokat a gyerekeket várjuk, akik már két éve járnak hittanra és szeretnének az idén, május 26-án, elsőáldozók lenni. Az elsőáldozáshoz szükséges, hogy a gyerekek ezeken az órákon részt tudjanak venni, kérjük a kedves szülőket, hogy ebben legyenek a gyerekek segítségére.

Húsvétra elkészült és átadásra került a templom urnatemetőjének újabb szakasza, a templom bejáratához legközelebb eső teremben. Húsvét keddjétől, április 22-től, érdeklődni lehet a plébánia hivatalban. Az új részen, az eddigi árakon válthatók urnafülkék.

Nagyböjti Szentföldi Zarándoklatunkról, egy közel 200 fotóból álló album készült, mely megtekinthető és megrendelhető a sekrestyében. Az A/5-ös mérető 5.000.- a nagy alakú 8.000.- Ft-os áron. Várjuk azokat a testvéreket, akik részt vehettek a zarándoklaton, de mások számára is nagyon szép ajándék lehet húsvétra.

Csíksomlyói Zarándoklatunkra Ferenc pápával, május 29 – június 2-ig, kérjük a jelentkezetteket, hogy a részvételi díj második részletét, azaz 25.000.- Ft-ot és 210.- Eurót a Húsvét utáni héten a plébánia hivatalban fizessék be. Akinek valamilyen adata még hiányzik, kérjük, hogy az is pótolja.

„Ferenc pápa – egy hiteles ember” címmel, a három Oscar-díjra jelölt rendező, Wim Wenders, svájci-amerikai dokumentumfilmjét nagycsütörtökön mutatták be Budapesten. A film, a Szentatya életébe enged betekintést, gondolkodásmódjába, emberekhez és a világhoz való viszonyába, az egyház mai nehézségeibe. A rendező két évet töltött a pápával, szinte mindenhová elkísérte, hogy megismerje és ezt a filmet elkészítse. Szeretnénk közösen megnézni az Uránia Moziban, egy külön a plébániánk számára tartandó vetítésen, május 2-án, csütörtökön, 19.30 órai kezdettel. Jegyek kedvezményesen, a sekrestyében 1.100.- Ft-os áron válthatók.

Isteni Irgalmasság Vasárnapján, április 28-án, az esti mise előtt, 18.00 órakor az Irgalmasság Rózsafüzérét imádkozzuk.

Robert Ray: Gospel-miséje hangzik el templomunkban, a Lumen Christi gospel kórus közreműködésével, Fehérvasárnap, április 28-án, az esti 18.30 órai szentmisén, majd a mise után rövid koncertet is adnak. A kórus meghívást kapott az idén nyárra New Yorkba, egy rangos gospel fesztiválra és éppen ezzel a misével fognak fellépni. A koncert után, szeretnénk kérni a kedves testvérek anyagi támogatását, hogy a fiatalok kijuthassanak erre a fesztiválra. Előre is köszönjük.

Mozart, Vivaldi, Bach műveiből ad koncertet, a Drezdai Konzervatórium Harmónika zenekara templomunkban, április 27-én, szombaton, 19.30-kor. A részletes programról a hirdetőtáblán és szórólapon tájékozódhatunk.

Szeretnénk köszönetet mondani Testvéreinknek, akik anyagi támogatásukkal és munkájukkal hozzájárultak a nagyhét és a húsvét ünnepének előkészítésében és méltó megünneplésében. Kívánjuk minden testvérünknek Krisztus Feltámadásának örömünnepét, áldott, békés Húsvétot!

 

keyboard_arrow_up
X