Május, a Szűzanya tiszteletére szentelt hónap. Minden nap közösen imádkozzuk a Lorettói litániát a templomban, hétköznapokon este 19.00 órakor, vasárnap este 18.00 órakor.

Az Élő Rózsafüzér Zarándoklaton tegnap, Róbert atya vezetésével a Farkasrét – Máriaremete szakaszon plébániánkról részt vett zarándokoknak köszönjük, hogy értünk is imádkoztak.

Jézus a Jó Pásztor vasárnapján, a Papi Hivatásokért könyörgő napon, a szentmiséken vendégünk Bársony Árpád III. éves papnövendék, a Budapesti Központi Szemináriumból, aki a szentmiséken tanúságot tesz papi hivatásáról. Ebből az alkalomból szeretnénk a szeminárium munkáját és a kispapok felkészülését anyagi hozzájárulásunkkal is támogatni. Ezért az erre a célra szánt adományokat a templom közepén elhelyezett perselybe kérjük betenni és minden adakozónak előre is köszönjük.

Elsőáldozás, május 26-án, vasárnap, a 09.00 órai diákmisén lesz templomunkban. Kérjük a kedves testvéreket, hogy imádkozzanak a gyerekekért és szüleikért. Ezt megtehetik úgyis, hogy az újságos asztalon elhelyezett kosárban lévő, névvel ellátott kis papír bárányok közül az egyiket haza viszik és a rajta lévő gyermekért imádkoznak minden nap, két héten át.

Májusi Gyermekprogramunk kirándulás lesz Makkosmáriára, május 18-án, szombaton. Elsősorban az idén elsőáldozásra készülőket várjuk, hogy jobban megismerjük egymást, valamint, hogy igazi közösségként járulhassunk majd a szentáldozáshoz. Természetesen minden templomunkba járó, iskolás gyermeket is szívesen látunk. Találkozó reggel 10.00-kor a templomkertben. Szükséges hoznivaló: hideg élelem, megfelelő ruházat, 4db. vonaljegy vagy bérlet. Visszaérkezés a templomunkhoz kb. délután 16.00 órára.

Terézvárosi Vallásközi Konferencia lesz „Élet az élet után” címmel, a halálunk utáni életről május 20-án, hétfőn, 15.00 – 18.30 óráig az alagsori hittanteremben. A zsidó, keresztény, muszlim és krisna-hívő előadók és témák a plakátokon és szórólapokon olvashatók. Konferenciánk védnöke: Varga Lajos váci segédpüspök.

Plébániai nagy zarándoklatunk az idén Lourdes-ba lesz. A zarándokok találkozója, az utazás részleteinek megbeszélése, május 20-án, hétfőn, az esti mise és litánia után 19.15-kor a közösségi teremben kezdődik. Kérjük, hogy a részvételi díj még hátralévő összegét, azaz 567.- €-t is hozzuk magunkkal és az irodában lehet befizetni, valamint, ha valakinek bármilyen adata még hiányzik, azt kérjük, szíveskedjék pótolni.

Szent Teréz Nyugdíjas Klub évadzáró kirándulása Kalocsára és Hajósra, május 30-án, csütörtökön lesz. Indulás reggel 07.00 órakor a templom elől. Kalocsán megnézzük az Astriceum Érseki Múzeumot és a felújított Székesegyházat, majd közös ünnepi ebéd. Délután Hajóson megnézzük az Érseki Barokk kastélyt. A nap végén szentmise a Szent Imre templomban. Hazaérkezés kb. 19.30-ra. A részvételi díj, mely magába foglalja az autóbuszt, a belépőket és az ebédet, klubtagoknak 5.000.- , nem klubtagoknak 6.500.- Ft. Jelentkezni a sekrestyében lehet a részvételi díj befizetésével.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia adománygyűjtést hirdet a Sri Lankai katolikus templomok ellen húsvétvasárnap elkövetett merényletek áldozatai és hozzátartozói, valamint a templomok újjáépítésének támogatására. Az adományokat június 9-ig, pünkösdvasárnapig lehet befizetni a püspöki kar bankszámlájára: 11100104-18181490-14000003. Kérjük a kedves testvérek támogatását.

keyboard_arrow_up
X