Elsőáldozás, ma a 09.00 órai diákmisén van templomunkban. Kérjük a kedves testvéreket, hogy imádkozzanak a gyerekekért és szüleikért. A misén gyermek kiskórus énekel. Az elsőáldozás miatt a 10.00 órai mise, kivételesen, 10.15-kor kezdődik.

2020-ban kerül megrendezésre az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus, melynek keretében, a nyitó szentmisén, szeptember 13-án, 16.00 órakor a Puskás Stadionban országos elsőáldozás lesz, melyre lehet regisztrálni a NEK honlapján, https://www.iec2020.hu, illetve lehet jelentkezni a plébánián azoknak a gyermekeknek, akik jövőre szeretnének elsőáldozók lenni.

Schallinger-Foidl Artúr orgonista doktori felvételi koncertjének főpróbája lesz templomunkban, május 26-án, ma este, 19.30 órakor. A műsorban elhangzanak Fischer, Mendelssohn, Rossini és Kodály művei. Szólót énekel: Völner Eszter.

Szent Teréz Nyugdíjas Klub évadzáró kirándulása Kalocsára és Hajósra, ezen a héten, május 30-án, csütörtökön lesz. Indulás reggel 07.00 órakor a templom elől. Mind az 50 hely betelt.

Csíksomlyói zarándoklatunk Ferenc pápával, május 29-én, szerdán indul. Találkozás reggel 04.30 órakor a Liszt Ferenc repülőtér 2B terminálján. A zarándokok ismerkednek Erdély nevezetességeivel, ellátogatnak Böjte Csaba atya gyimesbükki gyermekotthonába, valamint június 1-én részt vesznek a pápai szentmisén Csíksomlyón. Imádkozzunk a zarándokokért és kérjük, hogy ők is imádkozzanak értünk.

CAPELLA THERESIANA, templomunk énekkara a Vatikáni Rádió meghívására Rómába utazik, ezen a hétvégén, május 30 – június 2-ig. Énekelnek a Vatikáni Rádióban, valamint vasárnap, a Szent Ignác Bazilikában a déli szentmisén és rövid koncertet is adnak. A kórus római útja a Nemzeti Kulturális Alap pályázata, valamint a Terézvárosi Önkormányzat támogatásával jöhetett létre, melyet ezúton is köszönünk.

Májusban, a Szűzanya tiszteletére szentelt hónapban, közösen imádkozzuk a Lorettói litániát a templomban. Az utolsó közös imádság, május 31-én, pénteken, az esti mise után 19.00 órakor lesz.

TELETONEN norvég kórus ad koncertet templomunkban, május 30-án, 18.00 órakor, majd pedig közreműködnek a 18.30 órai szentmisén.

HAMAR-DOM norvég kórus pedig, május 31-én, pénteken, 19.30-kor ad koncertet templomunkban.

Jövő vasárnap, június 2-án, Urunk Mennybemenetele ünnepe lesz. A következő vasárnap pedig, június 9-én, Pünkösd, a Szentlélek kiáradásának az ünnepe. Ezért a nyári miserend, az idén, csak június 16-tól kezdődik. Addig, június első két vasárnapján, még 09.00 órakor vannak a reggeli diákmisék. A hittanos tanévzáró szentmise Pünkösdkor, tehát június 9-én, 09.00 órakor lesz, amelyre várjuk a hittanosokat és kedves szüleiket, testvéreiket, tanáraikat is.

keyboard_arrow_up
X