Pap-és diakónusszentelés volt az Esztergomi Bazilikában, tegnap, június 15-én. Egy papot és négy diakónust szentel fel Erdő Péter bíboros. Imádkozzunk főegyházmegyénk új papjáért és szerpapjaiért.

Világméretű Szentségimádás Úrnapja szombatján, ezen a héten, június 22-én lesz. Templomunkban a szentségimádási óra az esti mise előtt, 17.30-kor kezdődik, Róbert atya és az Imperfectum Együttes vezetésével. Szeretettel várjuk a fiatalokat, családokat és minden kedves testvérünket. Regisztrálni a NEK honlapján, a https://corpusdomini.iec2020.hu/ címen lehet, de természetesen regisztrálás nélkül is várjuk a testvéreket.

Úrnapján, Krisztus Szent Teste és Vére főünnepén, június 23-án, 10.00 órakor kezdődik az Ünnepi Nagymise, mely után, kb. 11.15-kor indul az Úrnapi Körmenet, ezért ezen a vasárnapon a 12.00 órai szentmise elmarad. A két templomi és a két templomkerti oltárok díszítéséhez adományokat, illetve virágszirmokat szívesen fogadunk. Szeretettel hívjuk az idén elsőáldozottakat valamint minden gyermeket, hogy ők hintsék majd a szirmokat a körmenetben. Úrnapja estéjén, 18.00 órakor a Capella Theresiana énekli az Úrnapi Vesperást és közreműködnek a 18.30 órai szentmisén. Ezzel zárul a kórus ide évadja.

Ugrin Gábor tanár úrra emlékezünk, halálának 6. évfordulóján, június 22-én, szombaton, a 18.30 órai szentmisében. A misén egykori tanítványai, a Fővárosi Énekkar, Srajber Zsolt: Missa Brevis c. miséjét énekli.

Plébániai napközis, hittan tábor az idén is megrendezésre kerül június 24-28. között. A tábor fő célja a gyerekekkel megismertetni a közösség fontosságát és értékét. Programok között szerepel: Budai Vár, Margit-sziget, Normafa, Állatkert. Meleg ebédről, innivalóról, gyümölcsről a Plébánia gondoskodik. A tábor önköltsége, egy hétre: 7000.- Ft/fő. Jelentkezni lehet a hitoktatóknál, a Plébániai Hivatalban vagy a sekrestyében. Minden iskolás korú gyermeket szeretettel várunk

Nyári mise és gyóntatási rend. A nyári miserend lép életbe a mai vasárnaptól, ami annyit jelent, hogy vasárnaponként a reggel 09.00 órai diákmise elmarad és helyette 08.00 órakor kezdődik a reggeli mise. A többi mise időpontja változatlan marad. Gyóntatás a nyári elfoglaltságok és szabadságok miatt hétről-hétre változik majd, ezért kérjük, hogy aki a következő héten szeretné elvégezni szentgyónását, mindig vigye magával az aktuális hírlevelet, amelyben mindig annak a hétnek a gyóntatási rendje jelenik majd mag.

keyboard_arrow_up
X