Hajnal György kanonok atya, aki szerdánként este misézik templomunkban, gyémántmisét mond és gyémántmisés áldást ad a mai vasárnap, a de. 10.00 órai szentmisén.

Fehér Zoltán atya, főegyházmegyénk újmisése, aki az elmúlt két nyáron egy-egy hónapot töltött plébániánkon, újmisét mond templomunkban, szintén a mai vasárnap, este 18.30 órakor, amely után újmisés áldásban részesülhetünk.

Lindmayer Miklós atya, a székesfehérvári egyházmegye újmisése, aki Terézvárosból származik és templomunkban keresztelték, majd július 28-án, vasárnap, este 18.300 órakor mond újmisét templomunkban.

Emmanuel Eburuaja atyát, Erdő Péter bíboros, augusztus 1-vel, kisegítő lelkésznek nevezte ki az Újpest-Káposztásmegyeri Szentháromság Plébániára és egyúttal a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Kánonjogi Posztgraduális Intézetébe tovább tanulni. Megköszönjük a jó Istennek, hogy Emmanuel atyát, mivel plébániánkon lakott, megismerhettük és köszönjük a kedves testvéreknek is, hogy segítették Őt a nehéz magyar nyelv tanulásában. Mivel a közelben fog továbbtanulni, a jövőben is mindig szeretettel várjuk templomunkba!

Szűcs Bálint hitoktatónkat pedig, Erdő Péter bíboros felvette az Esztergomi Szeminárium papnövendékei közé. Kívánjuk, hogy a jó Isten áldása kísérje felkészülését a papi szolgálatra! Így már Rónaszéki János IV. éves papnövendékkel együtt két terézvárosi készül majd a papságra a szemináriumban. Imádkozzunk továbbra is papi hivatásokért.

Szent Benedek apát, Európa fővédőszentjének ünnepe, július 11-én, csütörtökön lesz. Ezen a napon külön is imádkozzunk Európáért és az Egyházért.

Mária Rádió élő adásban közvetíti a vasárnapi szentmisét templomunkból, július 14-én, 10.00 órakor. A csütörtök reggeli miséket már lassan egy éve, rendszeresen tőlünk közvetíti a Mária Rádió.

Jótékonysági Koncertre kerül sor a Szabolcs és Borsod megyei viharok károsultjainak javára templomunkban, július 17-én, 19.30 órakor.

Előadásra kerül: Tolcsvay László – Müller Péter – Müller Péter Sziámi: MÁRIA EVANGÉLIUMA c. rockoperája. Jézus: Sasvári Sándor, Mária: Sáfár Mónika, János evangélista: Tolcsvay László és a Rotunda Énekegyüttes.

„Péter-fillérek” adománygyűjtés alkalmával 72.500.- Ft. jött össze a múlt vasárnap, melyet minden adakozónak hálásan köszönünk és amelyet a héten továbbítottunk.

keyboard_arrow_up
X