Emmanuel Eburuaja atya, akit augusztus 1-vel a Káposztásmegyeri Szentháromság Plébániára neveztek ki kisegítő lelkésznek, a mai vasárnap, a délelőtt 10.00 órai nagymisén köszön el a terézvárosi testvérektől. További szolgálatára a jó Isten áldását kérjük!

Lindmayer Miklós atya, a Székesfehérvári Egyházmegye újonnan szentelt papja, aki innen Terézvárosból származik, és akit itt a Teréz-templomban kereszteltek, ma este 18.30 órakor újmisét mond, utána pedig újmisés áldásban részesülhetünk.

Ökumenikus imaóra lesz a 10 évvel ezelőtt történt kislétai cigány gyilkosságok és a 75 évvel ezelőtti cigány holokauszt áldozataiért a Szent Egyed Közösség szervezésében templomunkban, ezen a héten, augusztus 1-én, csütörtökön, 19.00 órakor, melyet MOHOS GÁBOR esztergom-budapesti segédpüspök vezet.

Elsőpénteken, augusztus 2-án, a reggeli és esti misék előtt lesz gyóntatás. Az esti mise után 19.00 órakor a Jézus Szíve litániát imádkozzuk.

Szent István király főünnepére, augusztus 20-ára, Erdő Péter bíboros szeretettel hívja a kedves testvéreket a Szent István Bazilika előtti térre a délután 17.00 órakor kezdődő ünnepi szentmisére és az utána sorra kerülő Szent Jobb körmenetre. Az idén plébániánk hívei, a karitász csoportokkal közösen tud részt venni ezen az ünnepi alkalmon. Találkozás: 15.30 és 16.00 óra között a Zrínyi u. – Sas u. sarkán, majd pedig 16.00 órától lehet elfoglalni a helyeket a szektorban, ahol ülőhelyet is tudnak biztosítani. Kérjük, hogy aki ezekkel a feltételekkel szívesen részt venne ezen a kiemelkedő egyházi és nemzeti ünnepünkön, jelentkezzen a sekrestyében.

Kedvezményesen válthatók urnasírhelyek augusztusban templomunk kriptájában, augusztus 1-31-ig. A 20-30% -os engedményekről és a részletekről érdeklődni lehet a plébánia hivatalban, ügyfélfogadási időben.

Augusztus 15-én, Nagyboldogasszony főünnepén, az esti 18.30 órai ünnepi nagymise után egy különleges koncertre kerül sor templomunkban: Bach és a Latin zene címmel.

További információk:

https://papageno.hu/promocio/2019/07/bach-es-a-latin-zene-rendhagyo-koncertet-ad-a-volver-la-vida-egyuttes/

Jegy vásárlási lehetőség:

https://www.ticketportal.hu/event/Volver-La-Vida-Bachianas-Latinas

keyboard_arrow_up
X