Szent Jeromos ünnepéhez kapcsolódóan, a mai vasárnap, a Szentírás vasárnapja. A déli 12.00 órai szentmisére, aki elhozza saját Bibliáját, vagy egy olyat, amelyet szeretne valakinek odaajándékozni, a mise végén szívesen megáldjuk.

Alapvető hittan indul olyan felnőttek számára, akik érdeklődnek hitünk iránt és nincsenek megkeresztelve, vagy gyermekkorukban megkeresztelték őket, de már nem voltak elsőáldozók, ezen a héten, kedden, október 1-én, 19.00 órakor a plébánia Közösségi termében. Kérjük, hogy ha ismeretségi körötökben vannak ilyen felnőttek, jelezzétek számukra ezt a lehetőséget és hívjátok meg őket kedd estére. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Október hónapban, minden este, közösen imádkozzuk a rózsafüzért a templomban. Hétköznapokon, az esti mise után 19.00 órakor, vasárnap az esti mise előtt 18.00 órakor. Szeretettel várjuk mindazokat, akik szívesen vállalják az ima vezetését. Az első ünnepélyes rózsafüzér és szentségi áldás október 1-én, kedden, este 19.00 órakor lesz.

„Konzis-csütörtök” lesz ezen a héten – a hónap első csütörtökjén -, október 3-án. Az esti 18.30 órai szentmisére a Bartók Konzervatórium diákjai jönnek énekelni, zenélni.

Szent Teréz Nyugdíjas Klub október 3-i kirándulása Lébénybe és Várpalotára lesz. Indulás reggel 07.00 órakor, hazaérkezés kb. 19.00 órakor. Mivel nagyobb autóbuszt kaptunk, ezért még néhány hely van, melyre a sekrestyében lehet jelentkezni.

Elsőpénteken, október 4-én – mely egyúttal Assisi Szent Ferenc ünnepe –, a reggeli mise előtt, valamint az esti mise alatt gyóntatás lesz. Az esti mise után a rózsafüzért imádkozzuk.

Templomunk Gyermekkórusa tagfelvételt hirdet, Katonáné Szabó Judit karvezető, egyházzenész és zongoratanár vezetésével. A kiskórus október 27-én énekel majd először a 09.00 órai diákmisén. Az erre felkészítő próbák, csütörtökönként 16.45-kor kezdődnek a Közösségi teremben. Várjuk az énekelni vágyó gyerekeket szüleikkel együtt. A kiskórusnak jelenleg még nincs neve, ezért kérünk benneteket, hogy név-ötleteiket, a TAKI mellett, a templom közepén kihelyezett dobozba dobjátok be, saját neveteket is ráírva. A névadó pályázat nyertesét elbírálás után, október 27-én szeretnénk megajándékozni.

Rózsafüzért Imádkozók Országos Találkozója az idén 10. alkalommal, október 5-én, e héten, szombaton a Thököly úti Rózsafüzér Királynéja templomban lesz. A 09.00-15.30-ig tartó programra szeretettel várják a híveket, melynek részletei a hirdetőtáblán olvashatók. Az ünnepi szentmise 11.00 órakor kezdőik, melyet Snell György püspök atya mond.

Budapesti Kórházlelkészség önkéntes beteglátogatói képzést indít október 5-én. Aki úgy érzi, hogy tudna ilyen szolgálatot vállalni, jelentkezzen a 224-8640-es telefonszámán naponta 08.00 –16.00 óra között, szeptember 30-ig.

A Duna Szimfonikus Zenekar kamaracsoportja, minden hónap utolsó vasárnapján, a 10.00 órai nagymise után, a három téli hónap kivételével, ingyenes koncertet ad a templom előtt, 11.00 órai kezdettel. Az első alkalomra, a mai vasárnapon, szeptember 29-én egy vonósnégyes koncertje lesz. Többek között Haydn, Mozart, Schubert, Gershwin és Lehár műveket hallhatunk. Szeretettel várunk mindenkit.

Képtalálat a következőre: „avilai szent teréz”

Templomunk Búcsújának, Avilai Nagy Szent Teréz ünnepének programját előre jelezzük. Egyúttal az idén ünnepeljük templomunk megáldásának 210. évfordulóját:

  • Október 11-én, pénteken: 17.30 órakor rózsafüzér, Szt.Teréz gondolataival, melyet plébániánk csoportjai vezetnek. 18.30 órakor szentmise, lelkigyakorlatos szentbeszéd és gyóntatás, melyet Huszti Zoltán káplán atya vezet.

  • Október 13-án, vasárnap, 10.00 órakor ünnepi nagymise, főcelebránsa és a szentbeszédet mondja Márfi Gyula ny.veszprémi érsek atya, utána kb. 11.15 órakor a Szent Teréz körmenet. Ezért a búcsú napján a déli 12.00 órai mise elmarad, mindenkit az ünnepi misére várunk. A szentmisén a Capella Theresiana mellet a székesfehérvári Vox Mirabilis kórus, Schubert: G-dur miséjét énekli. A körmenet a Bartók Konzervatórium fúvósai játszanak. A körmenet után szeretnénk vendégül látni mindenkit akik a Terézvárosi Búcsúnkra eljöttek a templom udvarán, melyhez kérjük a testvéreket, hogy sós és édes süteményekkel járuljanak hozzá, melyet előre is köszönünk.

  • Október 15-én, kedden, Szt.Teréz napján, 18.00 órakor vesperás,30 órakor koncelebrációs szentmise, melynek főcelebránsa Dr.Cserháti Ferenc esztergom-budapesti segédpüspök, együtt miséznek Pest-Belváros Esperes kerület papjai. Homíliát mond kerületünk legfiatalabb papja, Fehér Zoltán káplán atya.

keyboard_arrow_up
X