Teljes búcsú kérhető elhunytjainkért. Mindazok, akik november 1. és 8. között meglátogatnak egy temetőt, szentáldozáshoz járulnak (ha szükséges szentgyónást végeznek) és elimádkozzák a pápa szándékára a Miatyánkot és a Hiszekegyet, minden nap egy-egy tisztítótűzben szenvedő lélekért ajánlhatják fel. Éljünk, ezzel az Egyházunk adta kegyelmi lehetőséggel, hiszen a mi templomunkban, ahol urnatemető is van, ezt mindenki, aki eljön meg tudja tenni.

Nemzeti Gyásznapon, az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének napján, november 4-én, hétfőn, az esti 18.30 órai szentmisét az áldozatokért ajánljuk fel, majd pedig a mise után gyertyát gyújtunk a templom előtti keresztnél. Ezt követően kezdődik a hétfő esti szentségimádás.

Szent Imre herceg, a magyar ifjúság védőszentjének ünnepe, november 5. kedd. Az esti 18.30 órai szentmisén imádkozzunk az ifjúságért.

„A két korona” című lengyel életrajzi-dokumentum filmet, mely Szent Maximilian Kolbe atya életét mutatja be, szeretnénk együtt megnézni az Uránia Moziban, ezen a héten, november 6-án, szerdán, 18.00 órai kezdettel. „Senki sem szeret jobban, mint az, aki életét adja barátaiért.” (Jn 15,13) a film mottója, hiszen Kolbe atya életét adta azért, hogy másokat megmentsen. A kis gyermeknek megjelenik Szűz Mária, aki két koronát tart kezében: egy fehér és egy bíbor színűt. Ő mindkettőt választja, akkor még nem is sejtve, hogy ez mit jelent. Jegyek a sekrestyében válthatók, november 5.-ig 1.600.- Ft-os áron, nyugdíjasoknak, gyerekeknek 1.200.- Ft.

Terézvárosi Vallásközi Konferencia lesz, „A Misszió” címmel, november 11-én, hétfőn, 15.00 órai kezdettel az alagsori hittanteremben. Az előadók és az előadások témái megtalálhatók a bejáratnál a szórólapokon. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

A Káposztásmegyeri Karitász jótékonysági vásárt tart jövő vasárnap, november 10-én a szentmisék után. Minden támogatót szeretettel várnak.

keyboard_arrow_up
X