Terézvárosi Vallásközi Konferencia lesz, „A Misszió” címmel, november 11-én, hétfőn, 15.00 órai kezdettel az alagsori hittanteremben. Az előadók és az előadások témái megtalálhatók a bejáratnál a szórólapokon. A konferencia védnöke: Varga Lajos váci segédpüspök. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

A keresztény-zsidó párbeszédért címmel két koncert is lesz. Az első november 16-án, szombaton 19.30 órakor a Bárka Band dicsőítő énekeivel, a második november 23-án, szombaton 19.30 órakor Operacsillagok fellépésével. Mindkettőről a részletes programot szórólapokon megtalálhatjuk.

A három Szent Kassai Vértanú halálának 400. évfordulója alkalmából ünnepi szentmise lesz a Magyar Szentek templomában, november 13-án, 18.00 órakor, a magyar szentek és boldogok emléknapján, melyre a Püspöki Konferencia és Főegyházmegyénk szeretettel hívja a testvéreket.

„Agnus Dei” címmel, az Oltáriszentség tiszteletéről Magyarországon, kiállítás nyílt a Pesti Vigadóban, készülve a jövő évi Eucharisztikus Kongresszusra. A Szent Teréz Nyugdíjas Klub szervezésében, november 13-án, szerdán 10.30-kor tekinthetjük meg a kiállítás (találkozás 10.00 órakor a Millenniumi Földalatti Opera megállójánál). Mivel nagy csoportot nem tudnak egyszerre fogadni, ezért olyan felnőttek, családok, fiatalok számára, aki szívesebben jönnének vasárnap, mégpedig november 24-én, délután 17.00-kor, amikor Kontsek Ildikó, az Esztergomi Keresztény Múzeum igazgatója vezetésével együtt megtekinthetjük a kiállítást. Erre a vasárnapi időpontra a sekrestyében lehet jelentkezni, a kedvezményes, 400.- Ft-os jegy árának befizetésével.

Családi napot szervezünk, két terézvárosi család közreműködésével, ezen a héten szombaton, november 16-án, 15.00 órától az alagsori hittanteremben. A programban szerepel játék, ping-pong, beszélgetés és agapé. Szeretettel várjuk plébániánk családjait, gyerekekkel együtt, szombaton délután.

Árpádházi Szent Erzsébet ünnepéhez kapcsolódóan, jövő vasárnap, november 17-én, Szent Erzsébet kenyér szentelés lesz, melyet a misék után szeretnénk kiosztani a testvéreknek. Szintén jövő vasárnap a Püspöki Konferencia rendelkezésére, országos adománygyűjtés lesz a Karitász munkájának támogatására.

keyboard_arrow_up
X