Jelmezes gyermekfarsang van plébániánkon, a mai farsangvasárnapon 15.00 órától az alagsori hittanteremben. Sok szeretettel várjuk a gyermekeket szüleikkel együtt. Jelmezbemutatóhoz, közös énekléshez, vetélkedőhöz és játékhoz, szívesen fogadunk a részvevőktől egy-egy tálca süteményt vagy üdítőt.

HAMVAZÓSZERDÁVAL megkezdődik a nagyböjt, Krisztus Urunk kínszenvedésének, halálának és feltámadásának ünnepére felkészítő szent negyven nap. Február 26-án, este 18.30 órakor kezdődik a nagymise, melyen hamuszentelés, hamvazkodás lesz. Várjuk minden kedves testvérünket, hogy közösségben, imádkozva kezdjük az idei nagyböjtöt.

Keresztutat járunk nagyböjt péntekjein a templomban, 17.45 órai kezdettel. Az első keresztút ezen a héten, február 28-án lesz.

Jegyeskurzus indul nagyböjtben, olyan jegyesek számára, akik ebben az évben szeretnének egyházi házasságot kötni. A hat alkalom, mindig csütörtökönként, 20.00 órakor kezdődik a sekrestye fölötti hittanteremben. Az első oktatás, ezen a héten, február 27-én lesz.

Lourdes-i Zarándoklatunkról filmvetítés és élménybeszámoló lesz, február 29-én, szombaton 16.00 órától az alagsori hittanteremben. Várjuk szeretettel a zarándokokat, minden kedves érdeklődőt, valamint – immár hagyományosan – ez lesz a Szent Teréz Nyugdíjas Klub februári programja is. A vendéglátáshoz süteményt, üdítőt szívesen fogadunk.

Hamvazkodás szentelményében mindannyian részesülhetünk. Akik hamvazószerdán nem tudnának eljönni szentmisére, azok számára, nagyböjt 1. vasárnapján, március 1-én, a misék után is lesz lehetőség hamvazkodásra.

Böjt a nagyböjtben. Hamvazószerdán és majd nagypénteken szigorú böjt van, ami azt jelenti, hogy minden megkeresztelt felnőtt, háromszor étkezhet, egyszeri jóllakással és a húsételtől tartózkodnia kell. Nagyböjt péntekjeink pedig nem veszünk magunkhoz húsételt. A böjt megtartása segít az önfegyelem gyakorlásában, ugyanakkor jó, ha saját magunk is vállalunk erre a szent negyvennapos készületi időre, élethelyzetünkhöz és lehetőségeinkhez mérten böjtöt, imádságot és jócselekedeteket.

Országos adománygyűjtés a Katolikus Iskolák fenntartásának támogatására a Püspöki Konferencia rendelkezésére, a mai vasárnapon van. Mi is erre a szándékra kérjük a kedves testvérek adományait.

Előre jelezzük:

Boldog Meszlényi Zoltán püspök, vértanú emléknapján, március 4-én, szerdán, 19.15-kor templomunkban, ereklyéje jelenlétében imádkozzuk a vesperást a belvárosi esperes kerület papjaival, melyet vezet és szentbeszédet mond Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök.

Ökumenikus világimanap lesz március 6-án, pénteken, 17.00 órakor a Szabadság téri református templomban, melyre minden keresztény testvérünket szeretettel várnak.

keyboard_arrow_up
X