A zárt templomból facebookon közvetítjük az aznapi szentmisét, minden nap 18.30 órakor!

https://www.facebook.com/terezplebania/

A templomot nyitva tartjuk, hétfőtől vasárnapig:

08.00 – 15.00 óráig,

ahol Szentségimádás van és látogatható az urnatemető!

 †

A temetéseket, családi körben megtartjuk!

Kérjük, hogy aki hozzátartozójának egyházi temetését szeretné kérni, ne személyesen, hanem telefonon vagy e-mailen intézze, hiszen egyházi temetést, az urnatemetőben vagy más temetőkben is csak a plébánia tud anyakönyvezni és a szertartást kegyelettel elvégezni:

Plébánia Hivatal és Urnatemetői Iroda: +36-1-342-0534

E-mail: s.terezplebania@gmail.com

Miseszándék kérhető egy adott időpontra, melyet szintén telefonon vagy e-mailen tudunk egyeztetni.

Kérhető a misén megemlékező imádság a legkülönbözőbb szándékokra, melyeket szintén telefonon, e-mailen vagy a templomban elhelyezett kosárban kérünk eljuttatni.

Az esti mise közvetítésekben, ezekre a mise szándékokra ajánljuk fel a szentmisét és az ima kérésekről is megemlékezünk!

Egyházközségi Képviselőtestületünk Elnöke, Zarka Dénes barátunk a diakonátusra készül. Ebben a szentelés előtti utolsó fokozat a „perezentáció”, vagy „admisszió” következik, amikor a híveknek bemutatják, hogy ki jelentkezett erre a tisztségre. Ez olyan, mint milyen régen a házassági hirdetés, hogy ki kivel szeretne házasságot kötni, ezt kihirdették. Most Dénes a diakonátusban, az egyházi rend szentségében az egyházzal szeretne „frigyre lépni”. Ez most a koronavírus járvány idején, rendkívüli módon a Békásmegyer-Ófalui Szent József templomban lesz, Húsvét 3. vasárnapján, április 26-án, délelőtt 9 órakor, melyet a Duna Tv élő adásban közvetít. A Tv-n keresztül mindannyian be tudunk kapcsolódni a szertartásba.

Szentmise járvány idejére. A Szentségi Kongregáció a mostani járvány idejére kiadott könyörgő szentmisét, itt a Teréz templomban, minden hétfőn este ½ 7-kor fogunk imádkozni és hívunk mindnyájatokat a képernyők elé, könyörögjünk együtt!

Loretoi litániát imádkozunk, május hónapban, az esti 18.30 órai szentmisék után minden nap 19.00 órakor, melyet együtt imádkozhatunk a testvérekkel a facebookon. A végén pedig Szentségi áldásban részesülhetünk. Az első május 1-én, pénteken, Szent József a munkás emléknapján lesz.

Anyák-napja lesz május 3-án. Imádkozzunk és a lehetőségekhez alkalmazkodva, köszöntsük az Édesanyákat. Mi is ezt tesszük majd jövő vasárnap az esti szentmisében.

Jézus, a jó Pásztor vasárnapja, a papi hivatásokért könyörgő nap is lesz május 3-án. Mi is papi hivatásokért imádkozunk és hálát adunk papjainkért!

A hétvégére, május 1-3-ig tervezett Altöttingi Zarándoklatot el kellett halasztanunk október 6-8-ig időpontra. Erről már értesítettük a zarándoklatra jelentkezetteket. A június 21 – 25 -ig tervezett Szentföldi Zarándoklat is elhalasztásra került egy későbbi időpontra, ahogyan a június 27 – július 5-ig tervezett Törökországi Zarándoklat is. Erről is küldtünk értesítést az utasoknak. Mindkét zarándokútnak, amint meg tudjuk határozni az új időpontját, személyesen értesíteni fogjuk a jelentkezetteket. A zarándoktársak szíves megértését és türelmét kérjük!

Lelki ügyekben szívesen várjuk a testvérek hívását telefonon:

Zoltán atya: +36-1-267-4754

Róbert atya: +36-1-267-4753

KÖSZÖNJÜK a „perselyadományokat”!

Ezúton is szeretnénk megköszönni a plébániánkra eljuttatott adományaitokat, akár banki átutalással, akár csekkes befizetéssel és néhányan személyesen a templomban, amikor az nyitva van! Jóságotokért, ahogyan nagylelkűen a segítségünkre vagytok ebben a nagyon nehéz helyzetben, a jó Isten áldjon meg benneteket!

Továbbra is kérjük szíves támogatásotokat:

  • CIB: 11100104-19818740-36000001

  • OTP: 11707024-20462116

keyboard_arrow_up
X