Hétköznap csak este 18.30 órakor, 08.00 – 12.00 óráig Szentségimádás van!

Vasárnap, egyel több mise van: 08.00 (csendes); 09.00; 10.00; 12.00; 18.30 (ünnepi, melyet a plébánia Facebook oldalán közvetítünk). https://www.facebook.com/terezplebania

A Loretói litániát minden nap, az esti mise után 19.00 órakor együtt imádkozzuk.

Az egészségügyi, biztonsági előírásokat meg kell tartanunk: Belépéskor kézfertőtlenítés (lábbal működtethető fertőtlenítő folyadék-szóró van kihelyezve). Száj és orr eltakarása (maszk). Padokban biztonsági, 2 m-es távolság betartása (kihelyezett táblák szerint foglaljunk helyet). Kiengesztelődésnél a kézfogást mellőzzük (fejhajtás). Szentáldozás csak kézbe lehetséges, sorban állásnál tartsunk egymástól távolságot. Távozáskor is tartsuk meg a kellő távolságot és használjuk a sekrestye felőli oldalkijáratot is.

Akik idős koruk, vagy gyengébb egészségi állapotuk miatt inkább otthon maradnak, Főpásztorunk mindenki számára továbbra is felmentést ad a vasárnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alól és adható az általános feloldozás is. A Duna TV és a többi televíziós csatornák, valamint a rádiók a járvány alatt megszokott időpontokban közvetítenek szentmisét. Pünkösdvasárnap 09.00 órakor, a Duna TV-ben, a Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia templomból lesz mise közvetítés, melyet Zoltán atya fog celebrálni.

Templomunk Facebook oldalán már csak a vasárnap esti 18.30 órai misét közvetítjük élőben. A mise közvetítéseinket rendkívül nagy számban követték a testvérek élőben és nézték meg utólag a Facebookon. Az elmúlt időszakban olyan kéréseket juttattatok el hozzánk, hogy ezt valamilyen módon folytassuk. Gondoljunk a lakáshoz kötött vagy távolabb élő testvérekre, illetve azokra a fiatalokra, akiket ily módon lehet megszólítani. Ezért egy új kamera rendszer kiépítését szeretnénk megvalósítani, melyhez megköszönjük a már eddig is érkezett adományaitokat és szeretettel kérjük a továbbiakban is.

Gyóntatás: Pünkösdig:

Vasárnap, a délelőtt 10.00 órai szentmise elején mindenki általános feloldozást kaphat, aki arra felkészült, felindította magában a teljes bánatot és megígéri, hogy majd, ha egyéni gyónáshoz járul, ezeket a bűneit is megvallja.

Azoknak, akik halaszthatatlanul egyéni szentgyónást szeretnének végezni, a vasárnap esti, 18.30 órai mise előtt, 18.00 órától és a mise alatt lesz lehetőségük a gyónásra a plébánia udvarán az egészségügyi előírások (szájmaszk és távolságtartás) betartásával. Megközelíthető a sekrestye felöli oldalkijáraton, várakozás a bal oldali padsor mellett.

A templom nyitvatartása Pünkösdig:

Hétköznap: 08.00 – 12.00; 15.00 – 19.00 –ig.

Vasárnap:   07.30 – 13.00; 16.30 – 19.30 –ig.

Plébánián a hivatali ügyintézés folyamatos. Pünkösdig minden hétköznap telefonon vagy e-mailen, ugyanakkor már van lehetőség személyes ügyintézésre is, inkább az idősebb testvéreink számára kedden, 08.00 – 12.00 –ig, illetve a fiatalabbaknak pénteken 15.00 – 19.00 –ig.

Az Elsőáldozsára, november 8-ra várjuk a jelentkezéseket!

Bérmálkozás, várhatóan november 22-én lesz!

keyboard_arrow_up
X