Szűz Mária Mennybevétele, Nagyboldogasszony főünnepe lesz augusztus 15-én, szombaton, melyet mindannyian szentmisével ünneplünk (parancsolt ünnep). Ezért – bár hétköznapra esik -, de három mise lesz templomunkban: reggel 08.00, délelőtt 10.00 és este 18.30 órakor. A 10.00 órai misében emlékezünk meg Szabó Géza kanonok atya halálának 5. évfordulóján. A Nagyboldogasszony napi ünnepi szentmise az esti 18.30 órai lesz.

Szent István király, Magyarország fővédőszentje főünnepén, augusztus 20-án, csütörtökön, a koronavírus-fertőzés elleni hatósági korlátozások miatt, a 17.00 órakor kezdődő ünnepi szentmisét a Szent István-bazilikában tartják, szigorú egészségügyi szabályok betartása mellett, így azon csak meghívottak vehetnek részt. A szentmise főcelebránsa Erdő Péter bíboros, prímás, érsek, a szentbeszédet Kovács Gergely gyulafehérvári érsek mondja. A Szent Jobb-körmenet helyett, a mise végén a magyar nemzetért könyörgő liturgia lesz, melynek végén ereklyés áldást kapnak a hívek és mindazokra, akik a televízión vagy a rádión keresztül kapcsolódnak be az ünnepbe. A szentmisét a Duna Televízió és a Magyar Katolikus Rádió élőben közvetíti. A Szent Jobb ereklye a szokott módon, 10.00 és 13.00 óra között látogatható a bazilikában.

Azért, hogy akár személyesen, akár televízión vagy rádión keresztül mindenki be tudjon kapcsolódni ebbe a bazilikai szertartásba, templomunkban, reggel 08.00 és délelőtt 10.00 órakor lesznek Szent István-napi misék.

keyboard_arrow_up
X