Avilai Nagy Szent Teréz Ünnepe

2020. október 13 – 18 –ig.

egyházdoktorrá avatásának 50. évfordulóján

 

Lelki előkészület:

Október 13. kedd: Fatimai Szűzanya 1917-es utolsó jelenésének napja

          18.30: Szentmise: elmélkedés az utolsó fatimai jelenésről: „a napcsoda”

          19.00: Rózsafüzér: elmélkedés a fájdalmas titkokról Szent Teréz írásaiból

                    Közreműködik: Imperfectum Együttes

Október 17. szombat: Templom Búcsú előestéje

          18.30: Szentmise: szentbeszédet mond Lőw Gergely újmisés káplán

          19.15: Rózsafüzér és Gyóntatás

Emléktábla avatás Avilai Szent Teréz napján:

Október 15. csütörtök: Jézusról Nevezett Szent Teréz szűz, egyháztanító

17.00: Emléktábla avatás a plébánia falán Dr.Hévey Gyula terézvárosi plébános tiszteletére, aki 1938 – 1944 –ig több ezer zsidó honfitársa megmentésén fáradozott:

Megáldja: Dr.Erdő Péter bíboros és Michael August Blume apostoli nuncius

Jelen van: Frölich Róbert főrabbi

18.00: Szent Teréz Vesperás, melyet Michael A. Blume c.érsek, nuncius vezet

          Közreműködik: Capella Theresiana

18.30: Ünnepi Szentmise, melyet Erdő Péter bíboros, prímás, érsek, Pest-Belváros Esperes kerület papjaival celebrál és szentbeszédet mond.

További részletek lásd leijebb! 

Templom Búcsú Főünnepe:

Október 18. vasárnap: Búcsú

10.00: Ünnepi Szentmise, melyet Horváth Zoltán protonotárius kanonok, esperes, plébános celebrál és öt felnőttet részesít a keresztség, bérmálás, szentáldozás szentségében.

Közreműködik: Capella Theresiana zenekari kísérettel.

Elhangzik: Leopold Mozart: Missa in A című miséje.

A Templombúcsúhoz kapcsolódó különféle fenti programokat a templom facebook oldalán élőben közvetítjük: https://www.facebook.com/terezplebania

Emléktábla avatás a Raoul Wallenberg Társaság kezdeményezésére, a Washington Holokauszt Múzeum kutatási eredményeként feltárt tények alapján, Dr.Hévey Gyula pápai kamarás, apát, terézvárosi plébános, aki több ezer zsidó honfitársunk életének megmentése céljából, káplánjaival együtt, keresztelte, majd később már csak keresztleveleket állított ki az üldözöttek számára, és ennek az embermentő cselekedetnek megörökítésére, hálából emléktáblát állítunk a plébánia falán. Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott plébániánk mellett a Keresztény-Zsidó Társaság is. A tábla avatására, október 15-én, csütörtökön, 17.00 órakor kerül sor, melyen többek között beszédet mond egy túlélő is. A táblát megáldja Erdő Péter bíboros, Michael Blume pápai nuncius és Frölich Róbert főrabbi jelenlétében. A tábla leleplezése után, virágok és gyertyák helyezhetők el a plébánia falánál.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________

„Péter-fillérek” gyűjtése, a Püspöki Konferencia rendelkezésére, a múlt vasárnap volt. Templomunkban 107.300.- Ft. jött össze, melyet hálásan köszönünk minden adakozónak, és amelyet a héten továbbítottunk.
Missziók vasárnapja lesz a jövő héten, október 18-án. A Püspöki Konferencia rendelkezésére országos adománygyűjtés lesz a missziók támogatására.
Templomi kamerarendszer kiépítéséhez az első alkatrészek megérkeztek. Eddig összesen: 2.359.000.- Ft. jött össze, melyet hálásan köszönünk minden adakozónak és kérjük a további szíves adományokat.
keyboard_arrow_up
X