Avilai Nagy Szent Teréz Búcsú főünnepe

Templom Búcsúnk Főünnepén, október 18-án, vasárnap, 10.00 órakor kezdődik az Ünnepi Nagymise, melyen öt felnőtt részesül a keresztség, bérmálás, szentáldozás szentségében. Közreműködik a Capella Theresiana és a Budavári kamarazenekar, (művészeti vezető Héja Benedek), vezényel: Merczel György. Elhangzik: Leopold Mozart: Missa in A című miséje. Ezért a búcsúi vasárnapon a déli 12.00 órai mise elmarad.

Szent Teréz Nyugdíjas Klub októberi programja, Szent II. János Pál pápa e heti ünnepéhez kapcsolódóan, a Szentatya magyarországi látogatására írt, Vukán György: Missa Ad Dominum Jesum Christum című miséjének meghallgatása felvételről a templomban, október 20-án, kedden, 17.00 órakor. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Boldog IV. Károly király emléknapja, október 21-én, Szent II. János Pál pápa emléknapja, október 22-én lesz.

Nemzeti Ünnepünkön, október 23-án, pénteken, az esti 18.30 órai szentmisét az ’56-os forradalom és szabadságharc áldozataiért ajánljuk fel.

Missziók vasárnapja van ma, amikor missziókért imádkozunk. A Püspöki Konferencia rendelkezésére országos adománygyűjtést tartunk a missziók támogatására a templom közepén elhelyezett perselybe.

Templomi kamerarendszer kiépítéséhez ezen a héten érkezik az újabb alkatrész szállítmány. Eddig összesen: 2.564.000.- Ft. jött össze, melyet hálásan köszönünk minden adakozónak és kérjük a további szíves adományokat.

Megkezdődött a keresztelési oltár javítása, hiszen az egykori külső virágláda ott történt elhelyezése miatt annyira vizesedett a fal, hogy az oltár megrepedt és a márvány burkolat levált. Ennek helyreállítását Terézváros Önkormányzatának támogatásával tudjuk megvalósítani, melyet hálásan köszönünk.

Végezetül szeretnénk köszönetet mondani a testvéreknek, akik imájukkal, munkájukkal és adományaikkal segített az idei búcsú méltó megünneplését. Köszönjük a zsidó szervezeteknek a Hévey Gyula plébános emlékére elkészített és Erdő Péter bíboros úr által csütörtökön megáldott emléktáblát. Egykori embermentő plébánosunkról és az itt történt eseményekből egy szerény kiállítást készítettünk Topor Márta fotós rendezésében az altemplomban, mely október 31-ig látogatható.

keyboard_arrow_up
X