Utolsó ünnepélyes októberi rózsafüzér imádság és szentségimádás október 31-én, szombaton, az esti mise után 19.15-kor lesz, melyre várjuk minden kedves testvérünket és megköszönjük az előimádkozók mindennapi szolgálatát.

MINDENSZENTEK FŐÜNNEPE ÉS HALOTTAK NAPJA:

Az idén Mindenszentek, november 1. vasárnapra esik, ezért templomunkban vasárnapi miserendet tartunk, de az ünnepi nagymise és utána a lucernárium (fény szertartása az elhunytakért), este 18.30 órakor lesz.

Halottak napja, november 2. hétfő. Három szentmise lesz templomunkban, reggel 08.00, délelőtt 10.00 és este 18.30 órakor pedig az ünnepi gyászmise, melyen Liszt Ferenc: Requiem miséjét a Szent Efrém Férfikar énekli. Utána szintén lucernárium lesz az urnatemetőnkben eltemetettekért.

Liszt Ferenc egyik legszebb szakrális alkotása, ami egyben a legszebb magyar Requiem, most méltó körülmények között, a halottakról való megemlékezés, a Halottak Napi gyászmisében csendül föl a Szent Efrém Férfikar tolmácsolásában.

A férfikar szólistái és tagjai: Papp Viktor, Balázs Edgár, Nagy Bertalan, Oláh Marcell, Bubnó Márk, Rácz Ambrus és Tóth Péter, illetve a két művészeti vezető: Bubnó Tamás és Bubnó Lőrinc. Orgonán közreműködik: Horváth Márton Levente orgonaművész és a rézfúvós kamaraegyüttes.

A templom és az urnatemető, október 31-én, november 1-én és november 2-án egész nyitva tart, azaz reggel 08.00 – este 20.00 óráig.

Duna TV, November 1-én, vasárnap, 08:30-tól a Katolikus Krónikában számol be a Szent Teréz Búcsúnk ünnepéről!

keyboard_arrow_up
X