Vízkereszt, Urunk Megjelenése főünnepén, január 6-án, szerdán (parancsolt ünnep) három szentmise van, reggel 08.00-kor, délelőtt 10.00-kor, valamint este 18.30-kor kezdőik az ünnepi nagymise, amelyben vízszentelés és felnőtt keresztelés, elsőáldozás is lesz. Ezt a szentmisét élőben közvetítjük.

Házszentelések sajnos az idén elmaradnak, de a vízkeresztkor megszentelt vízzel megáldjuk itt a templomban a testvéreket, ugyanakkor arra is van lehetőség, hogy bárki vihet haza a szenteltvízből és családfő, vagy az egyik felnőtt családtag megszenteli a saját lakásukat, hogy 2021-ben is Isten áldása legyen a benne lakók életén. Az ehhez szükséges imádság a hírlevélben megtalálható és a család elimádkozhatja, a lakásszentelés alkalmával.

Az iskolai hittanórák január 4-től, a többi plébániai hittanórák szintén hétfőtől, de továbbra is online folytatódnak.

Alapvető hittan is indul felnőttek számára 2021. január 19-től, keddenként, este 19 órakor. Az első alkalom mindenképpen személyesen lesz. Várjuk mindazok jelentkezését, akik felnőttként szeretnének megkeresztelkedni, vagy gyermekkorukban megkeresztelték őket, de már nem voltak elsőáldozók.

Január elsőpéntekje 1-re esett, ezért ezen a héten, január 8-án keressük fel, először telefonon a betegeket és csak rendkívüli helyzetben tudunk kimenni személyesen szentségekkel ellátni a testvéreinket. Az esti mise végén elimádkozzuk a Jézus Szíve litániát.

Templom nyitvatartása hétfőtől visszatér a megszokott rendre, kivéve január 6.-át, azaz Vízkereszt ünnepét, amikor ünnepi rend szerint tartunk nyitva.

A plébánia hivatal pedig a decemberi rend szerint keddenként délelőtt telefonon kereshető meg, pénteken pedig személyesen is lehet ügyet intézni.

Köszönetnyilvánítás: Szeretnénk megköszönni a kedves testvérek tevőleges szolgálatát és anyagi hozzájárulását a karácsonyi ünnepek és segélyezések megvalósításához. Mi atyák ezúton is köszönjük a sok-sok kedves jókívánságot és a szép ajándékokat, melyeket karácsonyra kaptunk! A Betlehemi Kisded áldása legyen minden jótevőnk életén az új esztendőben!

keyboard_arrow_up
X