Keresztények Egysége Ökumenikus Imahét nyitó istentisztelete, ma, január 17-én, 17.00 órakor a Szent István Bazilikában van. Igét hirdet Erdő Péter bíboros és Steinbach József református püspök.

Templomunkban az imahét, a vasárnap esti, 18.30 órai nyitó szentmisével kezdődik, amelyen a Szolnoki Szimfonikus Zenekar művészei: Patkós Balázs, Balázs Barnabás, Veér Bertalan – hegedű, Patkós Dániel – brácsa, Sindel-Kocsis Zsuzsasnna – cselló és Marjovszky Endre – nagybőgő. Énekel: Lőrincz Judit operaénekes, orgonán közreműködik: Dobszay Péter. Várjuk szeretettel a testvéreket. (Facebook oldalunkon közvetítjük)

Az Ökumenikus Imahét belvárosi istentiszteleti rendje a hírlevélben, itt a honlapunkon (lásd leiebb) és facebook oldalunkon megtalálható. Ezek sorában, templomunkban, január 20-án, szerdán, 18.00 órakor lesz ökumenikus istentisztelet, melyen Kun András, a Kálvin téri református gyülekezet lelkésze fog igét hirdetni. (Facebook oldalunkon közvetítjük) Ezért ezen a napon nem lesz este 18.30-kor szentmise, csak reggel 08.00 órakor. Tibor atya, január 21-én, csütörtökön a Szabadság téri református templomban, Zoltán atya pedig, január 23-án, szombaton, a Kálvin téri református templomban fog prédikálni. Az alkalmakra – szombat kivételével – személyesen is várják a híveket, de mindegyiket online is közvetítik.

Keresztény-Zsidó Imaóra, jövő vasárnap, január 24-én, 17.00 órakor lesz templomunkban. Igét hirdet Erdő Péter bíboros és Frölich Róbert főrabbi. Imát mondanak a református, evangélikus, görög katolikus egyház püspökei, a baptista, metodista, pünkösdi felekezetek vezetői. Közreműködnek: Fekete László a Dohány utcai zsinagóga főkántora és Dobszay Péter orgonán, Merczel György kántorunk és az Imperfectum Együttes. (Facebook oldalunkon közvetítjük)

Árpád-házi Szent Margit ünnepén, január 18-án, az esti 18.30 órai misében imádkozunk a Hazánkért engesztelő Szent közbenjárásáért. A Margit-szigeten szokásos ünnepi mise, a mai vasárnapon, 11.00 órakor a szigeti Szent Mihály kápolnában lesz, hívek részvétele nélkül, melyet Erdő Péter bíboros celebrál és a Mária Rádió, valamint a Bonum Tv közvetít.

Alapvető hittan is indul felnőttek számára ezen a héten, január 19-én, kedden, este 19.00 órakor. Az első, bemutatkozó alkalom mindenképpen személyesen lesz, a továbbiak egyelőre online. Várjuk mindazok jelentkezését, akik felnőttként szeretnének megkeresztelkedni, vagy gyermekkorukban megkeresztelték őket, de már nem voltak elsőáldozók.

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Krisztushívők

Ökumenikus Imaheti Rendje Budapest-Belváros

Keresztény Templomaiban

2021. január 18-23-ig

január 18. hétfő – 18 óra, Belvárosi Főplébánia templom, Cselovszky Ferenc ev. lelkész (személyesen és online)

január 19. kedd – 18 óra, Deák téri evangélikus templom, Osztie Zoltán rk. plébános (személyesen és online)

január 20. szerda – 18 óra, Avilai Nagy Szent Teréz templom, Kun András Nándor ref. lelkész (személyesen és online)

január 21. csütörtök – 18 óra, Szabadság téri református templom, Harangi Tibor rk. káplán (személyesen és online)

január 22. péntek – 18 óra, Belvárosi Főplébánia templom, Smidéliusz Gáborev. lelkész (személyesen és online)

január 23. szombat – 18 óra, Kálvin téri református templom,  Horváth Zoltán rk. plébános (csak online)

Követhetők az adott templom YouTube vagy Facebook oldalán!

keyboard_arrow_up
X