Urunk bemutatása a templomban, Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén, február 2-án, kedden, kivételesen, 18.00 órakor kezdődik a gyertyaszentelés, majd a gyertyás körmenet a templomban. Ezután az ünnepi szentmise 18.30 órakor, melyben – mivel ez a nap az Istennek szentelt élet, azaz a Szerzetesek Világnapja -, szerzetesi hivatásáról Dr.Kerényi Lajos piarista atya tesz tanúságot. A körmeneten és a szentmisén a Schola Academica tagjai énekelnek.

Szent Balázs püspök, vértanú napján, február 3-án, a reggeli és esti szentmiséken, majd pedig jövő vasárnap, február 7-én, a misék után Balázs-áldásban részesítjük a testvéreket.

Lourdes-i Kilencedet imádkozunk a betegekért és a koronavírus-járvány betegségében szenvedőkért február 3-11-ig minden este a templomban. Az idén nem az esti mise után, hanem az esti mise előtt 18.00 órakor lesz az elmélkedés, egy tized rózsafüzér, gyertyás körmenet és a fohász betegeinkért a Szűzanya oltáránál. Azok a betegek és gondozóik, akik nem tudnak eljönni, kilenc napon át, minden este a Facebookon keresztül, élő közvetítésben kapcsolódhatnak be a közös imádságba.

Elsőpénteken, február 5-én, a betegeket ismét először telefonon keressük fel, és csak külön megbeszélés után személyesen. Az esti mise előtt 18.00 órakor pedig, a Lourdes-i kilencedet imádkozzuk.

Betegek Kenete Szentségét, a Betegek Világnapjához, a Lourdes-i Szűzanya jelenéséhez kapcsolódóan, február 7-én, jövő vasárnap szolgáltatjuk ki a templomban, amelyre most, korhatár nélkül és egészségi állapottól függetlenül mindenki jelentkezhet a sekrestyében vagy a plébánián, személyesen, telefonon vagy e-mailen. Az elmúlt héten már annyian jelentkeztek a szent kenet felvételére, a 10.00 órai misére, ahány főt, kisérőkkel, hozzátartozókkal együtt, biztonságosan le tudunk ültetni a templomban. Ezért jövő vasárnap a 12.00 órai szentmisén is kiszolgáltatjuk a Szent Kenet szentségét, így akik mától kezdve jelentkeznek a szentség felvételére, őket, a jövő vasárnap déli és nem a 10.00 órai misére várjuk. Tehát, akik eddig feliratkoztak 10.00 órára jöhetnek, akik mától jelentkeznek 12.00 órára. Kérjük azokat a testvéreket, akik most nem kérik a szentség felvételét, valamelyik másik, szombat esti vagy vasárnapi szentmisére jöjjenek. A lelki előkészület, az idén, nem a megszokott módon lesz, azaz szombaton délelőtt, hanem csütörtökön, február 4-én, az esti 18.30 órai szentmisében, melyre el lehet jönni személyesen, de a Facebookon is be lehet kapcsolódni. A szentség felvételére jelentkezettek mindkét szentmisén általános feloldozásban részesülnek. Gyóntatószékben – a korlátozások meghosszabbítása miatt – a személyes gyónásra sajnos továbbra sincs lehetőség, de ahogyan azt már hirdettük, akiknek különleges lelki okból mégis egyéni gyónásra van szükségük, kérjük, személyesen beszéljék meg valamelyik atyával telefonon, vagy e-mailen (Zoltán atya: 267-4754; Tibor atya: 267-4753; s.terezplebania@gmail.com), de ugyan ilyen módon fordulhat bárki, bármilyen más lelki segítségért is az atyákhoz.

keyboard_arrow_up
X