Szentségimádás és Ünnepi Loretoi Litánia május 31-én, hétfőn, 19.00 órától, a járványtól való szabadulásért, hálából a meggyógyultakért, az elhunytakért könyörgéssel, a még betegséggel küzdőkért imádkozva. A végén egyéni szentségi áldásban részesülhetünk.

Elsőpénteken, június 4-én, a reggeli és esti misék idején gyóntatás lesz. 19.00 órakor a Jézus Szíve litániát imádkozzuk.

Az összetartozás napján, június 4-én, 16.30-kor megszólalnak harangok templomunkban is, hogy imádságra hívjanak bennünket, az összmagyarságért.

A Szentföld szent helyeinek támogatására, a nagyböjtben, a pandémia miatt elmaradt adománygyűjtés, a mai vasárnapon van a püspöki konferencia rendelkezésére. Mi is erre célra kérjük a kedves testvérek adományait a templom közepén lévő perselybe.

Főegyházmegyénk újabb járványügyi rendelkezései: a templomban a távolságtartás csökkenthető és a perselyezés lehetséges a felajánláskor.

Úrnapja előestéjén, az Eucharisztikus Kongresszusra készülve, mi is kapcsolódunk a világméretű szentségimádáshoz. Június 5-én, szombaton, 17.30 – 18.30-ig. Közreműködik az Imperfectum Együttes.

Úrnapján, Jézus Krisztus Szent Teste és Vére főünnepén, június 6-án, vasárnap, 10.00 órakor lesz az ünnepi nagymise, melyet az idén Dr.Cserháti Ferenc esztergom-budapesti segédpüspök, a külföldi magyarok lelkipásztori ellátásával megbízott püspök mutat be. Egyúttal ezen a szentmisén ünnepli Püspök atya, pappá szentelésének 50. évfordulóját, melynek végén aranymisés áldásban részesülhetünk. Kb. 11.15-kor kerül sor az Úrnapi Körmenetre, melyet az idén megtarthatunk, ezért a 12.00 órai szentmise elmarad. A Körmeneten a rézfúvós zenekar fog közreműködni. Várjuk az idén elsőáldozott gyerekeket és minden kisgyermeket, akik szívesen szórnák a virágszirmokat az Oltáriszentség előtt. Kérjük, hogy jövő vasárnap 09.45-re jöjjenek a sekrestyéhez. A két tábori oltárhoz, melyek a templom kertben lesznek felállítva virágot, valamint virágszirmokat és adományokat az oltárok díszítésére szívesen fogadunk és előre is köszönünk. Az Úrnapi Vesperás, 18.00 órakor lesz, melyet a Capella Theresiana vezetésével imádkozunk. Az utána, 18.30-kor kezdődő szentmisén, Kaskötő Miklós görögkatolikus újmisés atya lesz a vendégünk, aki prédikál és a mise végén újmisés áldásban részesít bennünket.

Hittanos tanévzáró szentmise, Te Deum, június 13-án, vasárnap, 09.00 órakor lesz. Az utána következő héten lép életbe majd a nyári miserend.

keyboard_arrow_up
X