Jeles napok a héten: Hétfő: Assisi Szent Ferenc emléknapja, csütörtök: Rózsafüzér Királynéja, pénteken: Szűz Mária Magyarok Nagyasszonya főünnepe lesz.

Bérmákozásra felkészítő hittan: A bérmálkozásra felkészítő hittan, minden páros héten hétfőnként 18.00-19.00 óráig lesz. Az első alkalom, holnap, hétfőn, október 4-én. Várjuk az olyan felnőttek, fiatalok jelentkezését a sekrestyében vagy a plébánián, e-mailben, vagy telefonon, akik jövő májusig betöltik 14. életévüket. Lehet jelentkezni az első órán is.

Ifjúsági hittan: várjuk továbbra is azon fiatalokat, akik a 16. életévüket betöltötték az ifjúsági közösségünkben, a Terifikbe, szívesen bekapcsolódnának. Találkozás minden hétfőn, 19.30-tól a plébánia alagsori hittan termében. A programok hetente váltakoznak, évente kirándulnak

Altöttingi Plébániai Zarándoklatunk első csoportja, kétévi várakozás után, ezen a héten elindul a bajorországi kegyhelyre. Indulás, október 6-án, reggel 06.00 órakor a templom elől. Haza érkezés október 8-án a késő esti órákban. A zarándokok imádkoznak a terézvárosiakért, kérjük az itthon lévő testvéreket, imádkozzanak a zarándokokért.

Rózsafüzér: Október hónapban együtt imádkozzuk a rózsafüzért. Hétfőtől-szombatig a mise után, 19.00 órakor, vasárnap pedig a mise előtt, 18.00 órakor.

Szűz Mária, Magyarok Nagyasszonya főünnepén, ünnepi szentmise és rózsafűzér lesz, október 8-án, pénteken, 18.30 órakor.

Terkapella, templomunk gyermekkórusa várja mindazokat, akik szeretik az egyházi énekeket és szeretnek énekelni, csütörtökön, október 7-én, 16.30-17.30-ig a plébánia közösségi termében.

Imanyolcaddal készülünk egyházközségünkért, templomunk búcsújára, Avilai Szent Teréz főünnepére, október 8-15-ig, minden este, a rózsafüzér imádságához kapcsolódóan.

Liszt ünnepi fesztivál színhelye lesz templomunk a MÜPA szervezésében, október 10-én, vasárnap 20.00 órakor. Orgonál Martin Sturm, a Weimari Liszt Hochschule professzora. A kocertre jegyek válthatók a MÜPA-ban vagy majd itt a helyszínen.

Avilai Nagy Szent Teréz Búcsú ünnepi rendje:

Október 15-én, pénteken, Szent Teréz napján, 17.30-kor rózsafüzér, 18.00-kor Szent Teréz Vesperás, 18.30-kor koncelebrációs szentmise, melynek főcelebránsa Cserháti Ferenc püspök. Homíliát mond, Őri Imre a Bazilika újmisés káplánja. Közreműködik a Capella Teheresiana Liszt művekkel.

Október 16-án, szombaton, 17.00-kor a Szent Efrém Férfikar: „Angyalszárnyak” című koncertje, melyen szacrális művekből hallhatunk egy földkörüli utazást téve, közte spanyol, Szt.Terézhez közel álló darabbal is.

Október 17-én, vasárnap a Főbúcsú. 10.00 órakor az ünnepi nagymisét Berta Tibor, az új tábori püspök atya celebrálja és homíliát mond, melyen a Capella Theresiana, Liszt Ferenc: „Missa Choralis” miséjét énekli. 11.00 órakor indul a Szent Teréz Körmenetet, melyen a Honvéd Fúvós Zenekar játszik. Toronyzenét hallhatunk a nagymise előtt és a körmenet végén a Bartók Zenekonzervatórium fúvósaitól a templomtorony erkélyéről. A körmenet után agapéra várjuk a kedves testvéreket, melyhez kérjük, hogy aki tud édes és sós süteményeket hozzon. Előre is köszönjük.

keyboard_arrow_up
X