Jeles napok a héten: Hétfő: Szent XXIII. János pápa emléknapja, pénteken: A Jézusról nevezett Avilai Szent Teréz szűz és egyháztanító főünnepe lesz.

Rózsafüzér, Szentségimádás és egyéni szentségi áldás lesz október 11-én, holnap, hétfőn, 19.00 órától.

Nagytakarítás a templombúcsú előtt, október 13-án, szerdán reggel 09.00 órától lesz. Kérjük a kedves testvérek segítségét, melyet előre is köszönünk!

Imanyolcaddal készülünk egyházközségünkért, közösségeinkért, Avilai Szent Teréz főünnepére, október 8-tól 15-ig, minden este, a rózsafüzér imádságához kapcsolódóan.

Avilai Nagy Szent Teréz Búcsú ünnepi rendje:

Október 15-én, pénteken, Szent Teréz napján, kivételesen 17.30-kor imádkozzuk a rózsafüzért, 18.00-kor Szent Teréz Vesperás, 18.30-kor koncelebrációs szentmise, melynek főcelebránsa Cserháti Ferenc püspök. Homíliát mond, Őri Imre a Bazilika újmisés káplánja. a Vesperáson és a Szentmisén közreműködik templomunk énekkara a Capella Teheresiana Liszt Ferenc műveivel.

Október 16-án, szombaton, 17.00-kor a Szent Efrém Férfikar: „Angyalszárnyak” című koncertje lesz, melyen szacrális művekből hallhatunk egy földkörüli utazást téve, közte spanyol, Szt.Terézhez közel álló műveket is. (A Szent Efrémnek ez a koncertje hangzott el a NEK alkalmával a Vigadóban is.)

Október 17-én, vasárnap a Főbúcsú. 10.00 órakor az ünnepi nagymisét Berta Tibor, az új tábori püspök atya celebrálja és homíliát mond, melyen a Capella Theresiana – az idei Liszt Év kapcsán – Liszt Ferenc: „Missa Choralis” miséjét énekli. Kb.11.00 órakor indul a Szent Teréz Körmenet, melyen a Honvéd Fúvós Zenekar játszik. Toronyzenét hallhatunk a nagymise előtt és a körmenet után a Bartók Zenekonzervatórium fúvósaitól a templomtorony erkélyéről. A körmenet után agapéra várjuk a kedves testvéreket, melyhez kérjük, hogy aki tud édes és sós süteményeket hozzon. Előre is köszönjük. A búcsúi vasárnapon a körmenet miatt a 12.00 órai szentmise elmarad.

Szent II. János Pál pápa ereklyéjének elhelyezése, a Szent Pápa emléknapján, október 22-én, lesz. Az esti 18.30 órai lengyel-magyar szentmise után, a Szűz Mária mellékoltárra kerül elhelyezésre az ereklye. Az oltárra helyezés alkalmával lengyel egyházi énekeket hallunk majd.

Kivetítőnk, mely már 10 éves elmúlt, sajnos elromlott. A szervizben próbálták megjavítani, de nem sikerült. Így új projektort kell beszereznünk, hogy az énekek szövegét vetíteni tudjuk. Aki szívesen járul hozzá a vetítő beszerzéséhez hálásan köszönjük és testvéreink szíves türelmét kérjük, míg meg tudjuk oldani, hogy újra tudjunk vetíteni.

keyboard_arrow_up
X