Avilai Nagy Szent Teréz Búcsú ünnepi rendje:

Október 17-én, a mai vasárnapon van templomunk Főbúcsúja:

10.00 órakor az Ünnepi Nagymisét Berta Tibor, az új tábori püspök atya celebrálja és homíliát mond, melyen a Capella Theresiana, Liszt Ferenc: „Missa Choralis” miséjét énekli.

11.00 órakor indul a Szent Teréz Körmenetet, melyen a Veszprémben állomásozó Légierő Zenekara játszik. Toronyzenét hallhatunk a nagymise előtt és a körmenet végén a Bartók Zenekonzervatórium fúvósaitól a templomtorony erkélyéről. A körmenet után agapéra várjuk a kedves testvéreket, melyhez kérjük, hogy aki tud édes és sós süteményeket hozzon. Előre is köszönjük. A mai vasárnap a 12.00 órai mise elmarad, minden kedves testvérünket 10 órára a búcsúi nagymisére várunk.

Jeles napok a héten: Hétfő: Szent Lukács evangélista ünnepe, csütörtökön Boldog IV.Károly király, pénteken Szent II. János Pál pápa emléknapja, szombaton: Kapisztrán Szent János emléknapja lesz.

Rózsafüzér: Október hónapban együtt imádkozzuk a rózsafüzért. Hétfőtől-szombatig a mise után, 19.00-kor, vasárnap pedig a mise előtt, 18.00-kor. Ezen a héten pénteken, kivételesen 18.00-kor.

Altöttingi Zarándoklatunk 2. csoportja: ezen a héten, pénteken, október 22-én, reggel 06.00 órakor indul a templom elől. A három napos zarándokúton a zarándokok imádkoznak plébániánkért, mi pedig imádkozunk a zarándokokért.

Szent II. János Pál pápa ereklyéjének elhelyezése: a Szent Pápa emléknapján, október 22-én, lesz. Az esti 18.30 órai lengyel-magyar szentmise után, a Szűz Mária mellékoltárra kerül elhelyezésre az ereklye. Az oltárra helyezés alkalmával lengyel egyházi énekeket hallunk majd.

Szent Charbel kilenced 6. imádságát pénteken október 22-én, a 18.00 órakor kezdődő rózsafüzér imádsághoz kapcsolódóan imádkozzuk.

Templomunkban jövő vasárnap tartjuk a missziók javára az adománygyűjtést, az országos adománygyűjtés keretében lesz, melyet a Püspöki Konferencia rendelt el.

Nemzeti ünnepünkön, az ’56-os forradalom napján, október 23-án, szombaton, a 18.30 órai szentmisében emlékezünk meg és utána a rózsafűzérben.

Kivetítőnk, mely már 10 éves elmúlt, sajnos elromlott, ahogyan ezt a múlt héten jeleztük a kedves testvéreknek. Most kaptunk egy projektor kipróbálásra. Szívesen fogadjuk a kedves testvérek észrevételeit. Ugyanakkor szeretnénk megköszönni a héten a kivetítő pótlására felajánlott adományokat, amelyből összesen 182.000.- Ft. jött össze, valamint a két projektort is, amit a testvérek felajánlottak. Isten fizesse meg mindenkinek a jóságát.

keyboard_arrow_up
X