Adventi-karácsonyi hangversenye lesz a Bartók Zenekonzervatórium fúvószenekarának és kórusának a mai vasárnapon, az esti mise után, 19.30-kor.

Advent hétköznapjain, hétfőtől-szombatig Roráté szentmisék vannak reggel 07.00 órakor. Online közvetítjük a Facebookon és YouTube-on a keddi és a csütörtöki Rorátét.

Gyóntatás adventben a Roráté misék alatt, hétfőn, kedden, pénteken és szombaton van. Kérjük, hogy aki gyónására készül, nézze meg a heti gyóntatási rendet a hírlevélben.

Szentségimádás, Vesperás, személyes szentségi áldás lesz hétfőn, december 6-án, 19.00 – 20.00 óráig a járványtól való szabadulásért, a betegekért, az elhunytakért. Imaszándék küldhető hétfőn 17.00 óráig a plébánia e-mail címére.

Szűz Mária Szeplőtelen Fogantatásának főünnepén, december 8-án, szerdán, a 18.30 órai ünnepi szentmisén, a Zeneakadémia Egyházzene Tanszéke énekel.

Advent szombatjain, 18.00 órakor gyújtjuk meg az adventi koszorú gyertyáját, egy rövid elmélkedés, imádság és ének keretében. Online közvetítjük mind a négy gyertyagyújtást és utána a vasárnap előesti misét. Így adventben vasárnap este nincs még egy miseközvetítés.

Szűcs Bálint papnövendékünket, december 11-én, advent 3. szombatján, a 18.30 órakor kezdődő szentmisében szenteli diakónussá Erdő Péter bíboros templomunkban, két, szintén diakonátusra készülő jezsuita növendékkel együtt. Bálint, minden terézvárosit, szeretettel hív és vár.

Plébániánk szeretné megajándékozni karácsonyra a rászoruló családokat és egyedülállókat. Kérjük a kedves testvéreket, hogy ajánljanak olyanokat, akik számára a plébániai karitászunk élelmiszer vásárlási utalványa segítséget és örömet jelentene. A karácsonyi ajándékra javasolt neveket, pontos lakcímmel az újságos asztalnál lévő perselybe kérjük elhelyezni vagy e-mailen a plébánia hivatalba elküldeni. Ugyan ebbe a perselybe kérjük szíves adományaikat is a szegények karácsonyához vagy pedig csekken, illetve átutalással is el lehet juttatni. Az utalásnál kérjük a közlemény rovatba feltüntetni „karácsonyi karitász”. Aki legalább 1.000.- Ft. adományt ad, vigyen magával egy „Betlehemi Csillagot”, egy kis gyertyát az ajándékozó szeretet lángját. Ugyanakkor az idén szeretnénk ingyen ebédet is osztani, december 18-án, sajnos a kórházakba nem tudunk bemenni.

Adventi kedvezmény az urnasírhelyekre az idén annyit jelent, hogy még december hónapban a régi, tehát a négy évvel ezelőtti áron, míg 2022. január 1.-től már az új emelt áron lehet majd csak urnafülkét váltani. Részletes információt, a plébánia hivatalban kaphatunk.

Szentmise szándék kérhető hétfőtől, december 6-tól, a 2022. évre. Vasárnapokon a sekrestyében, hétköznapokon a plébánia hivatalban. Aki egy-egy konkrét időpontra szeretné kérni, hogy imádkozzunk szeretteiért és szándékaira, kérjük, mielőbb jelentkezzen.

Miseszövetségbe is be lehet lépni a 2022. évre. Ez azt jelenti, hogy egy éven át minden hónapban négy szentmisét ajánlunk fel a szövetségbe belépett tagokért, élő és elhunyt családtagjaiért és papi hivatásokért. A jövő évi tagsági díj: 8.000.- Ft.

keyboard_arrow_up
X