Advent negyedik hetében hétfőtől csütörtökig lesznek Roráté szentmisék reggel 07.00 órakor. Az utolsó, melyre mindenkit szeretettel várunk, december 23-án reggel van.

Gyóntatás ezen a héten hétfőn és kedden a Roráté mise alatt, kedden az esti mise alatt, december 24-én az éjféli mise előtt fél órával, 25-én a 10.00 órai nagymisét kivéve mindegyik mise alatt, illetve 26-án is a szentmisék idején.

Szentségimádás, Vesperás és személyes szentségi áldás lesz hétfőn, december 20-án, 19.00 órától. Az esti szentmisén a Covid-járványtól való szabadulásért, a betegekért, orvosokért, ápolókért, elhunytakért imádkozunk. Imaszándék kérhető erre a misére hétfőn 17.00 óráig, melyet a plébánia e-mail címére kérünk megküldeni.

Plébániánk szegényeinek karácsonyára 384.000.- Ft. adomány gyűlt össze, melyet hálásan köszönünk minden adakozónak. Ebből 82 családnak és egyedülállónak tudtunk küldeni élelmiszervásárlási utalványt.

Adventi kedvezményes urnasírhelyek még ezen a héten, hétfőtől szerdáig és a két ünnep között szintén hétfőtől szerdáig válthatók.

Szentmise szándék kérhető, illetve a Miseszövetségbe is be lehet lépni a 2022. évre.

Adventi vásár van a mai vasárnapon a templom előterében, a szentmisék után, Taylor Caldwell: Lucanus című könyvéből, melyet kedves testvérünk, Csepregi Tibor fordításában vehetünk a kezünkbe. Szent Lukács evangélista küzdelmes életét bemutató könyvet, a fordítótól vásárolhatják meg. Ugyanakkor termelői méz is vásárolható karácsonyra, szintén magától a termelőtől.

Karácsonyi programjaink:

December 24-én, pénteken nincsen szentmise. 15.00 órakor a gyerekek pásztorjátéka, 23.30-tól karácsonyi orgona muzsika és közben gyóntatás.

December 25-én, szombaton 00.00 órakor a kis Jézus jászolba helyezése és ÉJFÉLI mise. Napközben vasárnapi miserend van: 09.00 órakor diákmise, 10.00-kor ünnepi nagymise, melyet Cserháti Ferenc püspök celebrál. Közreműködik a Budapesti Énekes Iskola, elhangzik W.A.Mozart: Koronázási miséje. 12.00-kor Michael August Blume érsek, apostoli nuncius mondja a szentmisét a Sant’Egidio Közösség és a Plébánia meghívására. A mise után 13.00 órakor a templom kertjében karácsonyi ünnepséget tartanak és meleg ebédet osztanak szegény barátaiknak. Az európai hírű Kapuvári Ízvadászok főznek. Az ebedhez  ajándékkal is kedveskedni szeretnének. Ha a kedves testvérek süteménnyel vagy személyes közreműködéssel tudnák támogatni ezt a különleges alkalmat, azt hálásan fogadnánk. Este 18.30-kor lesz szentmise.

December 26. vasárnapra esik, ezért nem Szent István első vértanúra emlékezünk, hanem a Szent Család vasárnapja lesz. Ezért a vasárnapi miserend szerinti szentmisék végén külön áldásban részesítjük a családokat. Kérjük, hogy ezen a napon, lehetőleg a családtagok együtt jöjjenek misére.

December 27-én, hétfőn, Szent János apostol ünnepén, az esti mise végén borszentelés, Szent János áldás. Erre mindenki elhozhatja azt a bort, amit szeretne megszenteltetni és majd a család újévi ünnepi asztalára kerül.

Előre jelezzük még, hogy december 31-én, Szent Szilveszter pápa napján a polgár év végi hálaadás, 18.30-kor kezdődik. Szilveszter éjszakáján, 23.30-tól szentségimádás, éjfélkor szentségi áldás és újév köszöntő pezsgős koccintás lesz. Január 1-én, szombaton, Újév napján három szentmise lesz, 08.00, 10.00 órakor és este 18.30-kor kezdődik az újévi ünnepi nagymise. Január 2-án, vasárnap, a 10.00 órai nagymisét a Duna Televízió élő adásban templomunkból közvetíti.

keyboard_arrow_up
X