Szentségimádás, Vesperás, és egyéni Szentségi áldás lesz hétfőn, március 28-án, 19.00 órától a háborútól és a járványtól való szabadulásért. Az előtte 18.30-kor kezdődő szentmisére szívesen fogadunk imaszándékokat, melyeket a plébánia hivatal e-mail címére kérünk megküldeni hétfőn, 17.00 óráig.

Nagyböjt péntekjein Keresztutat járunk, imádkozva, elmélkedve a templomban, 17.45-kor. A következő, április 1-én lesz, melyet az Asszony-körünk tagjai vezetnek.

Elsőpénteken, április 1.-én, reggel 07.30-08.30-ig és este 17.45-19.15-ig lesz gyóntatás és napközben meglátogatjuk a lakáshoz kötött betegeinket. Aki szeretne húsvétra a szentségekben részesülni, de nem tud személyesen eljönni, jelezze a plébánia hivatalban.

Zeneakadémia Egyházzene Tanszéke, március 30.-án, szerdán, az esti 18.30 órai szentmisében egy Mozart-misét énekel. Utána, csendes szentségimádás lesz.

A „COVID-19 büntetés vagy kegyelem” címmel egy elgondolkodásra indító tárlat nyílik az altemplomban, Topor Márta fotós összeállításában. A megnyitó, április 2.-án, szombaton, 17.30-kor lesz. Minden kedves testvérünket, szeretettel várjuk.

Nagyböjti lelkigyakorlatos esténk, április 9.-én, a Virágvasárnap előtti szombaton lesz. 18.00 órától csendes Szentségimádás, 18.30-kor Szentmise, melyben az elmélkedést, Szűcs Bálint diakónusunk vezeti. Lehetőség lesz a szentgyónásra, 18.00 – 19.30-ig.

Efezus és Kis-Ázsia keresztény szent helyei zarándoklat. A 2019-ben meghirdetett és a közel száz jelentkező miatt két csoportban is induló törökországi zarándoklatunkat is – reményeink szerint – az idei évben megtarthatjuk. A Szűzanya lakóhelyét, valamint Szent János, Fülöp, Pál valamint Barnabás apostolok nyomdokaiban járunk. Mivel a covid-járvány miatt többszörösen elhalasztott és időpontváltozások miatt jónéhány lemondás van, ezért ismét meghirdetjük és várjuk a jelentkezőket a plébánia hivatalban. A részletes programot a szórólapokon, a honlapunkon és a facebook oldalunkon is megtalálhatják az érdeklődők. Az első csoport május 1-9-ig, a második szeptember 23 -október 1-ig lesz.

A Püspöki Konferencia által meghirdetett élelmiszer adománygyűjtés a mai vasárnappal véget ér. Köszönjük az eljuttatott adományokat, melyeket folyamatosan továbbítunk. Természetesen a jövőben is lehet segíteni az ukrajnai háború áldozatain az 1356-os adományvonalat felhívásával és a karitász bankszámlájára pénzadomány átutalásával (12011148-00124534-00100008) „ukrajnai háború” megjelöléssel.

A Szentföld szent helyeinek fenntartására – szintén a Püspöki Konferencia rendelkezésére – jövő vasárnap lesz országos adománygyűjtés. Az elmúlt héten, a plébániai zarándoklatunkon személyesen is tapasztalhattuk a Szentföldön, hogy a keresztény szent helyek csupán ezekből az adományokból élnek.

keyboard_arrow_up
X