Kedves Testvérek!

A Családok X. Világtalálkozójához kapcsolódóan, az Magyar Katolikus Püspöki Konferencia nyári rendes ülésén hozott döntésének megfelelően, 2022. június 24-én, pénteken valamennyi egyházmegyében levetítik a VÁRATLAN ÉLET című filmet.

Ezzel a kezdeményezéssel az élet védelmére kívánják felhívni a figyelmet.

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében a film vetítésére a Budapest-Terézváros Avilai Nagy Szent Teréz Plébánia hittantermében kerül sor. Mindenkit szeretettel hívunk és várunk, aki együtt szeretne gondolkodni ebben a nehéz és nagyon sokakat érintő kérdésben. A vetítés helyszínének a címe: 1065 Budapest, Pethő Sándor utca 2. A vetítés időpontja: 2022. június 24. péntek, 20.00 óra. A belépés ingyenes! A film 16 éven felüli nézőknek szól. A vetítés után kerekasztalbeszélgetésre kerül sor. A vetítésen való részvételhez regisztrációra van szükség. Kérjük részvételi szándékát az s.terezplebania@gmail.com e-mail címre küldje el.

Szűcs Bálint atya újmiséje – akit szombaton szentelt pappá Erdő Péter bíboros Esztergomban – Úrnapja vasárnapján, délelőtt 10.00 órakor van, melynek végén újmisés áldásban részesülhetünk. Az áldás után mindenkit várunk a templomkertbe agapéra. Ehhez a vendéglátásához köszönettel fogadjuk a testvérek hozzájárulását édes-és sós süteményekkel, valamint pénzbeli adományokkal.

Rónaszéki János diakónusunk, plébániánk másik papnövendékének pappá szentelése októberben 15-én, a Szent Teréz Búcsú ünnepén lesz, melyre János szintén szeretettel hívja és várja a terézvárosiakat.

Úrnapjától kezdve lép életbe a NYÁRI MISEREND. Ez azt jelenti, hogy vasárnaponként három szentmise van: reggel 08.00-kor, délelőtt 10.00-kor és este 19.30-kor. Hétköznapokon pedig szerdán és szombaton a reggel 08.00 órai misék elmaradnak. Ehhez igazodik a templom nyári nyitvatartási rendje is. Vasárnap és ünnepnapokon 07.30 – 12.00-ig és 17.30-20.30-ig. Szerdán és szombaton csak 08.00 órakor nyitunk. A többi napokon a szokott rendben tart nyitva.

Úrnapján, este 19.00 órakor a Capella Theresiana énekli az Úrnapi Vesperást, majd közreműködnek a 19.30 órai szentmisén is. Az Úrnapi gyertyás körmenet, 20.30-kor kezdődik a templom körüli utcákban. Az idén, szentté avatásuknak 400. évfordulóján a két tábori oltár Avilai Szent Teréz és Loyolai Szent Ignác lesznek. Aki délelőtt részt vesz a 10 órai újmisén, kérjük térjen vissza este 20.30-ra a körmenetre is. A négy úrnapi oltár díszítéséhez szintén szívesen fogadjuk a kedves testvérek hozzájárulását.

Plébániai napközis tábor kezdődik hittanosaink számára, június 20-án, hétfőn, 24-ig, péntekig. Jelentkezési lapok a sekrestyében átvehetők, vagy azonnal ki is tölthetők. Délelőttönként programok a városban, majd ebéd egy étteremben és délután játék a templomkertben. Egy főre 12.000.- Ft. az önköltség, a többit a plébánia vállalja. Vezetik: Tibor atya, Lilla néni és a segítőik. Várjuk a gyerekeket szeretettel!

Kodály Zoltán: Magyar miséjét énekli a Fővárosi Énekkar, június 22-én, szerdán, Ugrin Gábor tanár úr halálának évfordulóján, 18.30 órakor.

Szent Charbel kilencedet imádkozunk június 22-én, szerdán az esti mise után hálából a járványtól való szabadulásért és könyörgéssel háború idején a békéért.

Keresztelő Szent János születésének főünnepét, az idén a liturgiában, egy nappal, előbb, június 23-án, csütörtökön ünnepeljük.

Jézus Szent Szíve főünnepe – az Úrnapja vasárnapját követő pénteken – azaz június 24-én-én van. Az esti 18.30 órai ünnepi mise után elimádkozzuk a Jézus Szíve litániát.

Gyóntatás a nyári hónapokban. Kérjük a kedves testvéreket, hogy aki az adott héten szeretné elvégezni szentgyónását, az vigyen egy hírlevelet, melynek hátoldalán megtalálhatja az adott heti gyóntatási időpontok rendjét.

keyboard_arrow_up
X