Szűcs Bálint atya újmiséjén, a múlt vasárnap 190.500.- Ft. adomány jött össze, melyet Bálint atya nevében is hálásan köszönünk minden adakozónak.

Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek, főpásztorunk ezen a hétvégén ünnepli 70. születésnapját. Hálát adunk a jó Istennek főpásztorunk életéért és a legfőbb Pásztor, Jézus Krisztus áldását kérjük további életére és szolgálataira.

Szent Péter és Szent Pál főapostolok főünnepe van ezen a héten, június 29-én, szerdán. Az esti misén ünnepeljük. Ehhez az ünnephez kapcsolódóan, a Püspöki Konferencia rendelkezésére, jövő vasárnap, július 3-án országos adománygyűjtés lesz a Szentszék kiadásainak támogatására. Tehát a „Péterfillérek” gyűjtését tartjuk mi is jövő vasárnap templomunkban.

Elsőpénteken, július 1-én, reggel 07.30 – 08.30-ig, este pedig 18.30 – 19.30-ig lesz gyóntatás. Délelőtt felkeressük a betegeinket. Este 19.00 órakor pedig a Jézus Szíve litániát imádkozzuk.

Szűz Mária Látogatása Erzsébetnél, Sarlós Boldogasszony ünnepe, július 2.-án szombaton lesz.

Gyóntatás a nyári hónapokban. Kérjük a kedves testvéreket, hogy aki az adott héten szeretné elvégezni szentgyónását, az vigyen egy hírlevelet, melynek hátoldalán megtalálhatja, hogy azon a héten mikor van gyóntatás templomunkban.

Személyi változások plébániánkon. Tájékoztatjuk a kedves testvéreket, hogy Erdő Péter bíboros úr, 2022. augusztus 1-vel felmentette terézvárosi kápláni beosztása alól, Harangi Tibor atyát és kinevezte a Budapest-Soroksári Nagyboldogasszony Főplébániára káplánnak. Ezúton szeretnénk megköszönni Tibor atyának két éves szolgálatait nálunk és szívből kívánjuk, hogy új plébániáján, legyen sok lelkipásztori öröme. Tibor atya, július 31-én, vasárnap, az esti szentmisén, 19:30 órakor fog elköszönni a terézvárosiaktól. Szeretettel hívjuk a kedves testvéreket, hittanosait erre a misére. Egyúttal augusztus 1-i hatállyal, Bíboros úr kinevezte Farkas Ferenc újmisés atyát terézvárosi káplánnak. Ferenc atya augusztus 7-én, az esti, 19.30 órai szentmisén fog bemutatkozni. Ünnepélyes újmiséje, szeptember 4-én, vasárnap, a 09.00 órakor lesz, mely után újmisés áldásban részesülhetünk és amely szentmise egyben a hittanosok „Veni Sancte”, tanévnyitó miséje lesz. Kérjük a kedves testvéreket, fogadjátok szeretettel Ferenc atyát, hogy első lelkipásztori szolgálati helyén, a pap munkáját segítő, támogató hívekkel találkozhasson és otthonra találjon közöttünk.

keyboard_arrow_up
X