Személyi változások plébániánkon. Amint már az elmúlt vasárnap tájékoztattuk a testvéreket, Erdő Péter bíboros úr, 2022. augusztus 1-vel felmentette terézvárosi kápláni beosztása alól, Harangi Tibor atyát és kinevezte a Budapest-Soroksári Nagyboldogasszony Főplébániára káplánnak. Tibor atya, július 31-én, vasárnap, az esti szentmisén, 19.30 órakor fog elköszönni a terézvárosiaktól. Szeretettel hívjuk a kedves testvéreket, hittanosait erre a szentmisére. Egyúttal szintén augusztus 1-i hatállyal, Bíboros úr kinevezte Farkas Ferenc újmisés atyát terézvárosi káplánnak. Ferenc atya augusztus 7-én, az esti, 19.30 órai szentmisén fog bemutatkozni. Ünnepélyes újmiséje, majd szeptember 4-én, vasárnap, 09.00 órakor lesz, amely után újmisés áldásban részesülhetünk. Ez a szentmise egyben a hittanosok „Veni Sancte”, tanévnyitó miséje is lesz. Kérjük a kedves testvéreket, fogadjátok szeretettel Ferenc atyát, hogy első lelkipásztori szolgálati helyén, a lelkipásztor munkáját segítő, támogató hívekkel találkozhasson és otthonra találjon ő is közösségünkben.

Szűcs Bálint újmisés atyánk, az Újlipótvárosi Árpád-házi Szent Margit Plébániára (Lehel térre) került káplánnak. Rónaszéki János diakónusunk pappá szentelése október 15-én, szombaton, 10.00 órakor lesz templomunkban. János diakónus a Pestszenterzsébeti Szent Erzsébet Főplébániára került diakónusnak, majd szentelése után ugyan ott lesz káplán. Örömmel jelentjük a testvéreknek azt is, hogy Horti Csanádot, templomunk ministránsát, az elmúlt héten a Bíboros úr felvette az Esztergomi Érseki Papnevelő Intézet papnövendékei közé I. évesként. Amikor szívből gratulálunk Csanád sikeres felvételijéhez, most már Őt is szeretettel foglaljuk imáinkba és lélekben kísérjük Őt a papság felé vezető úton.

Szent Péter és Pál főapostolok ünnepéhez kapcsolódóan, a Püspöki Konferencia rendelkezésére a mai vasárnapon országos adománygyűjtés van a Szentszék kiadásainak támogatására. Az un. „Péterfilléreket” kérjük, hogy a templom közepén lévő perselybe helyezzük el. Előre is köszönjük minden adakozónak.

keyboard_arrow_up
X