A mai vasárnap, az Imperfectum Együttes énekel és imádkozik, az este 18.00 órakor kezdődő rózsafüzéren és a 18.30 órai szentmisén.

Missziók javára megtartott adománygyűjtés eredménye templomunkban 107.600.- Ft. volt, melyet minden adakozónak hálásan köszönünk, és amelyet a héten továbbítottunk.

Szentségimádás és októberben utolsó ünnepélyes rózsafüzér imádság lesz október 31-én, hétfőn, 19.00 órától, melynek végén egyéni szentségi áldásban részesülhetünk, Az előtte 18.30-kor kezdődő szentmisére imaszándék kérhető, melyet hétfőn, 17.00 óráig a plébánia e-mail címére kérünk megküldeni.

Mindenszentek főünnepe, november 1-én, kedden lesz. Mivel ezt az ünnepet, mindnyájan szentmisén való részvétellel ünnepeljük (parancsolt ünnep). Templomunkban három szentmise lesz, reggel 08.00; délelőtt 10.00, és az ünnepi nagymise este 18.30 órakor. Előtte 18.00 órától elimádkozzuk a Mindenszentek litániáját, majd egy-egy testvérünk tolmácsolásában megismerkedünk azokkal a szentekkel, akik 400 évvel ezelőtt, a mi Avilai Szent Terézünkkel együtt avattak szentté. Az esti mise után pedig Lucernáriumot imádkozunk elhunytjainkért.

Halottak Napján, november 2-án, szerdán, szintén három szentmise lesz, reggel 08.00-kor, délelőtt 10.00 órakor a kriptában, és este 18.30 órakor kezdődik az ünnepi gyászmise, melyen a Budapesti Operett Színház ének-és zenekara, A.L.WEBBER: REQUIEM c. miséjét énekli. A ma is élő zeneszerző, több rockoperának és musicalnek szerzője, ezt a gyászmisét édesapja halálára komponálta, most hangzik el először gyászmisében, itt Magyarországon, a Teréz-templomban. Ezt a szentmisét minden elhunytért, elsősorban az urnatemetőnkben eltemetettekért ajánljuk fel. Utána Lucernáriumot imádkozzuk.

Urnatemetőnk nyitvatartása: október 29-től, szombattól – november 2-án, szerdán, halottak napjáig egésze nap látogatható.

Az Egyház teljes búcsúval erősíti meg mindazoknak a híveknek imáját, akik Mindenszentek ünnepén, vagy az utána következő nyolc napban, temetőben könyörögnek elhunytjaik lelki üdvéért. A búcsú feltételei, hogy a megszentelő kegyelem állapotában szentáldozáshoz járuljunk, ezért éljünk a szentgyónás lehetőségével. Templomunkban november 1-én és 2-án, 8 és 10 órakor lesz gyóntatás.

Elsőpénteken, november 4-én, reggel 07.30 – 08.30-ig, este pedig 18.30 – 19.30-ig lesz lehetőség szentgyónásra. 19.00 órakor a Jézus Szíve litániát imádkozzuk.

keyboard_arrow_up
X