Ökumenikus és Vallásközi imaóra lesz a békéért templomunkban. A Sant’Egidio közösség és a Fiatalok a békéért mozgalom megmozdulást szervez november 13-án, vasárnap délután 15.30-tól Budapesten, a Nyugati téren. Az akcióval tűzszünetet, tárgyalásokat és igazságos békét követelnek Ukrajna és a világ, háborútól sújtott térségei számára. A résztvevők 15.30-kor találkoznak a Nyugati téri elektromos óránál, majd 15.40-től a háborút közvetlenül megtapasztalók tanúságtételei hangzanak el, valamint felolvassák a világvallások vezetői által idén októberben, Rómában megfogalmazott békefelhívást. Ezt követően 16.15-kor fáklyás felvonulás indul a Budapest-Terézvárosi Avilai Nagy Szent Teréz templomba, ahol 17.00 órától ökumenikus és vallásközi imádságot tartanak a békéért. Az imaórát Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök vezeti, imádsággal szolgál Radnóti Zoltán főrabbi, Fórizs Zsolt érdi baptista lelkész.

Szentségimádás – Vesperás – Személyes szentségi áldás lesz november 14-én, hétfőn, 19.00 órától. A 18.30 órai misére imaszándék küldhető a plébánia e-mail címére, hétfőn, 17.00 óráig.

Csendes Szentségimádás és utána beszélgetés ezen a héten is lesz szerdán, november 16-án, az esti szentmise után 19.00 órától.

Pénteki lelkigyakorlatos esték folytatódnak, ezen a héten, november 18-án, az esti mise után, 19.15-től várja Ferenc atya az érdeklődőket az alagsori hittanteremben.

Krisztus Király főünnepén, az Egyházi Év utolsó vasárnapján a 10.00 órai ünnepi nagymisén a Budapesti Énekes Iskola I. osztályosai énekelnek. Az ünnep estéjén, a 18.30 órai szentmisén pedig a Lumen Christi Gospel kórus énekel és a mise után rövid koncertet is adnak. Az ismert magyar Gospel együttesnek a karácsonyi koncertje, december 21-én lesz a MOM parkban, ahová szintén szeretettel várják a testvérek. Jegyek válthatók: Lumen Christi Gospel Kórus | MOMkult | MOM Kulturális Központ

A Katolikus Karitász, reagálva a bajba jutott családok és idősek egyre gyakoribb segítségkérésére, adománygyűjtő programot indított, „Segítő kéz” néven. A segélyakció november 25-ig tart. A segítségnyújtás történhet a 1356-os adományvonal hívásával, hívásonként 500.- Ft-tal vagy a Szent Erzsébet Karitász Központ bankszámlaszámára utalt adománnyal, OTP Bank Zrt.: 11706016-20468198, közlemény: „téli krízis”. Tartós élelmiszert, higiéniai termékek is adományozhatók. Ezeket az adományokat a sekrestyében lehet leadni, melyeket továbbítunk a Karitász Központ részére.

Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepe, november 19-én, szombaton lesz. Vasárnap, november 20-án, a szentmisék végén „Szent Erzsébet-kenyeret” osztunk ki a testvéreknek, ebben a mostani nehéz gazdasági helyzetben különösen is figyeljünk a nálunk szegényebbek megsegítésére. Ehhez kapcsolódik a Püspöki Konferencia rendelkezésére, hogy a jövő vasárnap, a Katolikus Karitász támogatására országos adománygyűjtés lesz templomainkban.

Bridzs-tanfolyam indul az idei évben is. Az érdeklődőket szeretettel várják november 17-én, csütörtökön, 20.00 órától a plébánia közösségi termébe. A tanfolyamot vezeti: Kerényi István, a Magyar Bridzs Szövetség játékvezetője (Tel.: 30/9661075, e-mail: kerenyi319@gmail.com).

A múlt vasárnap meghirdetett Nagyböjti Szentföldi Zarándoklatunkra minden hely betelt, azonban a tartalék listára szívesen fogadunk még jelentkezőket.

keyboard_arrow_up
X