Urunk Megkeresztelkedésének ünnepe, a mai vasárnap. Ezen a napon emlékezünk a bűnbánatra és saját megkeresztelkedésünkre. Hétfőtől az évközi idő következik az Egyház liturgiájában.

Szentségimádás, Vesperás, egyéni Szentségi Áldás lesz január 9-én, hétfőn, 19.00 órától. Az előtte lévő 18.30 órai szentmisére szívesen fogadunk imaszándékokat, melyeket hétfőn 17.00 óráig a plébánia e-mail címére kérünk elküldeni. A szerda esti csendes Szentségimádások is folytatódnak.

Alapvető hittan kurzus indul, január 10-én, kedden, 19.00 órától, melyre olyan felnőtteket várunk, akik szeretnének megkeresztelkedni, vagy meg vannak keresztelve, de már nem voltak elsőáldozók, bérmálkozók. Érdeklődni, jelentkezni a plébánia hivatalban lehet, vagy pedig az első találkozáskor, január 10-én, a plébánia közösségi termében.

A Vízkeresztkor megszentelt vízzel szívesen megáldjuk azoknak a testvéreknek a lakását, akik kérik. A lakásszentelést a plébánia hivatalban lehet kérni, személyesen, telefonon, vagy e-mailben.

Hittanóráinkat az iskolákban és a plébánián hétfőtől – a téli szünet után – ismét megtartjuk.

Árpád-házi Szent Margit ünnepéhez kapcsolódóan, jövő vasárnap, január 15-én, Erdő Péter bíboros ünnepi szentmisét mutat be a Margitszigeten, az egykori domonkos kolostor romjainál.

A keresztények egysége ökumenikus imahét, január 15-22-ig tart. Az imahét ünnepi megnyitója a Kálvin téri református templomban lesz jövő vasárnap, január 15-én, 18.00 órakor. A belvárosi keresztény közösségek az imahét minden estéjén összegyűlünk ökumenikus istentiszteletre. Az imahét záró eseménye, a Keresztény-Zsidó imaóra, templomunkban lesz január 22-én, vasárnap, 17.00 órakor Erdő Péter bíboros és Frölich Róbert főrabbi vezetésével.

keyboard_arrow_up
X