Május hónap a Szűzanya tiszteletére szentelt hónap, ezért minden nap közösen imádkozzuk a Loretói litániát a templomban. Hétköznapokon az esti mise után 19.00 órakor, vasárnapokon az esti mise előtt 18.00 órakor. Ennek a Szűzanya hónapjának első vasárnapja pedig Anyák-napja. Szeretettel és imádsággal köszöntjük az Édesanyákat.

Elsőáldozás lesz templomunkban, Urunk Mennybemenetel vasárnapján, május 21-én, 09.00 órakor. A gyakorlati előkészítők időpontja, május 10. és 17., szerdánként, du. 16.15-kor a templomban. Május 20-án, szombaton, 09.00 órakor lesz az első szentgyónás.

Zeneakadémia Egyházzene Tanszéke énekel, május 10-én, szerdán, 18.30 órakor a szentmisén. Utána pedig a litániát követően a csendes szentségimádás kezdődik.

Fatimai Boldogságos Szűz Mária emléknapján, május 13-án, szombaton, az esti 18.30 órai szentmisét a Fatimai Szent Szűz tiszteletére és a szentté avatott két látnok, Szent Jacinta és Francesco közbenjárását kérve ajánljuk fel. A szentmisét követően ünnepi litánia kezdődik 19.30-kor, melyen közreműködik Tüzes Marcell orgonán és énekel, édesanyja Hajnal Piroska. Minden kedves testvérünket és Szűzanya tisztelőt szeretettel várunk.

Szent Teréz Nyugdíjas Klub évadzáró kirándulása Péliföldszentkereszt búcsújáró helyre és Bajnára, a Sándor Móric kastélyba vezet, május 25-én, csütörtökön. Indulás reggel 08.00 órakor autóbusszal a templom elől, majd kb. 18.00 órára érkezünk haza. Szentmise a kegyhelyen, majd pedig közös ebéd, délután pedig kastélylátogatás lesz. A részvételi díj, mely magában foglalja az autóbuszt és az ebédet klubtagoknak 8.000.- Ft., nem klubtagoknak 10.000.- Ft. Jelentkezni, azoknak, akik még nem jelentkeztek a klub vezetőjénél, Hangos Editnél, a sekrestyében lehet.

Szívből adunk hálát a jó Istennek azért a kegyelemért, amelyet Szentatyánk, Ferenc pápa múlt hétvégi látogatása által kaptunk. Isten áldja meg mindazok szolgálatát, aki a lelkipásztori látogatását előkészítették és lebonyolították, ahogyan ezt Ő magam is többször megköszönte Magyarországnak!

keyboard_arrow_up
X