Urunk Mennybemenetele mai ünnepén elsőáldozás, van templomunkban. Köszönjük a Szülőknek, akik gyermekeik megkeresztelésekor ígéretet tettek arra a jó Istennek, hogy őket Krisztus szeretetére nevelik, most pedig a szentáldozáshoz elvezették őket. Köszönjük a templomunkba járó testvéreinknek, akik az elmúlt héten minden nap imádkoztak az elsőáldozókért és szüleikért. Kívánjuk, hogy a gyerekek maradjanak meg Jézus szeretetében és a szentségi kegyelemben.

Élő Rózsafüzér zarándoklaton plébániánkról több testvérünk részt vett és imádkozott a Fővárosunkat körül ölelő imádság egy-egy szakán. Köszönjük az ő imáikat is.

„Aki mer, az nyer!” címmel, Ferenc pápa ifjúságnak mondott beszédéből vett idézettel, Szentségimádás, dicsőítés, tanúságtételek és gyónási lehetőség lesz a Szent István Bazilikában, május 22-én, hétfőn, 19.30 órától, melyre a fiatalokat és minden kedves testvérünket várják a „777 blog” szerkesztői, mint az est szervezői.

Szent Teréz Nyugdíjas Klub évadzáró kirándulása Péliföldszentkeresztre május 25-én, csütörtökön lesz. Indulás reggel 08.00 órakor a templom elől autóbusszal. Hazaérkezés, 18.00-ra.

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradása ünnepén, május 28-án, a 10.00 órai ünnepi szentmisén, templomunk énekkara, a Capella Theresiana, a Bacchus Consort zenekar kíséretével J.Haydn: Nelson-miséjét énekli. Orgonál: Schallinger-Foidl Artúr, vezényel: Merczel György.

Pünkösdhétfőn, a Boldogságos Szűz Mária, az Egyház Anyja emléknapján három szentmise lesz templomunkban, reggel 08.00; délelőtt 10.00 és este 18:30 órakor. Ezen a napon, május 29-én lesz Főegyházmegyénk szervezésében a Karizmák ünnepe, a Máriaremetei kegytemplom parkjában, ahol különféle program várja az oda látogatókat. Plébániánk zarándokmiséje 12.00-kor a kegytemplomban.

„Magyar Passió” című filmet, mely Leopold ferences atya életén keresztül mutatja be a háború utáni, majd a magyarországi szerzetesrendek erőszakkal történt feloszlatásának történelmi eseményét, közösen nézzük meg az Uránia Filmszínházban, június 7-én, szerdán, 17.00 órakor. A számunkra tartott zártkörű filmvetítés után pódiumbeszélgetés lesz Eperjes Károly színművésszel, aki egyúttal a film rendezője is. Jegyek igényelhetők 1.300.- Ft-os áron a misék után a sekrestyében.

Avilai Szent Teréz ajándéktárgyakat készítettünk, melyeket szívesen átadunk azoknak a kedves testvéreinknek, akik templomunk fenntartását támogatják. A színes és fekete-fehér pólók különböző méretekben, valamint sapkák és táskák, bögrék, hűtőmágnesek és tollak a templom előterében kiválaszthatók és a sekrestyében kaphatók. Szép ajándék lehet ez bárki számára, akár önmagunk, akár ismerőseink megajándékozására.

Előre jelezzük, hogy templomunkban a nyári miserend, június 5-től kezdődik majd.

keyboard_arrow_up
X