Ars Sacra Fesztivál keretében, a mai vasárnapon, a délelőtt 10.00 órai szentmisén, a Capella Theresiana: Christopher Tye 16. századi angol zeneszerző „Missa Euge bone” című művét énekli.

Az esti 18.30 órai szentmisén pedig az imperfectum együttes fog közreműködni.

A héten elkezdődnek a bérmálási felkészítők, melyekre még várjuk a jelentkezéseket. A 14 és 18 év közötti korosztálynak szóló hittan első alkalma szeptember 30-án, szombaton lesz Szent István Bazilikában. A 18 év fölöttieknek pedig szeptember 25-én, hétfőn lesz az első találkozó itt, a Szent Teréz Plébánián. Jelentkezni lehet személyesen, telefonon, illetve emailben.

Énekes vesperás lesz szeptember 27-én, szerdán 17.30-kor a Zeneakadémia Egyházzene Tanszéke vezetésével.

Október hónapban, közösségben imádkozzuk a rózsafüzért minden hétköznap este 19.00 órától az esti szentmisét követően, vasárnaponként pedig 18.00 órakor az esti szentmise előtt. Az első, ünnepélyes alkalom október 1-én, jövő vasárnap 18.00-kor kezdődik.

Karitász-csoportunk hívja azokat, akik valamilyen önkéntes szolgálattal szívesen bekapcsolódnának a plébánia karitatív tevékenységébe. Érdeklődni a csoport vezetőjénél, Szopkó Annánál lehet (+36-30-117-0817).

A Szent Teréz Nyugdíjas Klub őszi kirándulása október 5-én, csütörtökön lesz, az úti cél Zalaegerszeg, ahol a nemrég megnyílt Mindszentyneumban szentéletű főpásztorunk, Mindszenty József bíboros alakjával ismerkedünk. Jelentkezni a sekrestyében lehet. Az út díja klubtagoknak 5.000 Ft, nem klubtagoknak 6.500 Ft.

A fotóalbum elkészült az idei Prágai Kis Jézushoz szervezett plébániai zarándoklatunkról. A színvonalas, szép könyv a sekrestyében megtekinthető és megrendelhető 25.000.- Ft-os áron.

Az idei Szent Teréz Búcsú programjai:

Október 13. péntek, 18:30: Koncelebrációs szentmise az espereskerület papjaival. Főcelebráns: Fábry Kornél új segédpüspök, prédikál: Kovács Zoltán a Szt. István Bazilika plébános helyettese.

Október 14. szombat, 15.00: Szentmise, cserkészcsapatunk alapításának 100. évfordulóján. Főceklebráns: Rónaszéki János káplán, egykori cserkészünk. 18.00: Szent Teréz Vesperás, vezeti: Farkas Ferenc káplán, 18.30: Lelkigyakorlatos szentmise, melyet a pesti ferences atyák vezetnek. Mindkét alkalommal a Capella Theresiana énekel. a mise utáni a rózsafüzér alatt gyónási lehetőség.

Október 15. vasárnap, 10.00: Ünnepi szentmise, főcelebráns: Horváth Zoltán kanonok, plébános. Közreműködik: Los Gringos Együttes, énekkarral, a Misa Andina (Andok-mise) hangzik el. Utána, kb. 11.00 órakor Szent Teréz körmenet, melyen a Bartók Zenekonzervatórium fúvósai játszanak. A körmenet végén az önkormányzattal közös meglepetésre készülhetünk a kertben.

– Október 14. szombat és 15. vasárnap, a templomkertben színes programok, játékok, ének-és zenekarok várják a búcsúba érkező terézvárosiakat és a vendégeket. Mindenkit szeretettel várunk!

keyboard_arrow_up
X